11 Ιουνίου 2023

Η Αναστασία Κοτανίδου υπηρεσιακή υπουργός Υγείας έως τις εκλογές -Ποιοι αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα υπουργεία

Η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/5), με την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, να αναλαμβάνει την προσωρινή θέση της υπουργού Υγείας, έως τις εκλογές.

Η Αναστασία Κοτανίδου ορίστηκε από τον νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, για υπηρεσιακή υπουργός Υγείας, στη νέα  κυβέρνηση που αναμένεται να ορκιστεί αύριο Παρασκευή 26 Μαϊου.

Η κα Κοτανίδου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδέχθηκε τη θέση, κι αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής, που θα γίνει στο Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, μεταξύ της ιδίας και του απερχόμενου Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

H Αναστασία Κοτανίδου υπηρετεί στην Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Α’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» για περισσότερα από 30 χρόνια, ενώ διαθέτει πλούσια διοικητική πείρα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνη πολλών Μονάδων και Τμημάτων της Κλινικής.

Στο υπουργείο Υγείας παραμένουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας