11 Ιουνίου 2023

Δουλειά: Πώς θα έχεις πάντα ίσια πλάτη στο γραφείο

Πλέον τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε στην δουλειά, καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή.  Η στάση του σώματος μας λοιπόν είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία μας. Πώς μπορούμε λοιπόν να προστατέψουμε την πλάτη μας;

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο κάθονται σε μια καρέκλα γραφείου όλη την ημέρα. Οι περισσότεροι από αυτούς καμπουριάζουν και παρόλο που το γνωρίζουν, δεν κάνουν τίποτα για να το διορθώσουν.

Οι κατάλληλες ασκήσεις που χρειάζεσαι για να μην καμπουριάσεις ποτέ σου, όσο κι αν κάθεσαι στο γραφείο.

Ασκήσεις για το πιάσιμο στην δουλειά

Wall angels..Αυτή η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα των ώμων και να μειώσει τον πόνο στον ώμο και στην πλάτη.

Σανίδα…Η σανίδα θεωρείται από τις καλύτερες 5 ασκήσεις όσον αφορά την αποτελεσματικότητα για την εκγύμναση του κορμού, ειδικά των κοιλιακών, χωρίς να υπερφορτώνεται η σπονδυλική στήλη, όπως συχνά συμβαίνει με το κλασικό Sit Up με λανθασμένη τεχνική. Η δυσκολία αυτής της άσκησης δεν είναι τόσο στην κίνηση όσο στη διατήρηση της ευθυτενής θέσης για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και την εκούσια σύσπαση των μυών του κορμού (κοιλιακοί και πλάγιοι) ταυτόχρονα.

Διατάσεις στην πόρτα ή σε κολώνα.. Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να ανοίξεις το στήθος γιατί όταν καμπουριάζεις μαζεύεται το στήθος σου. Με τις διατάσεις βελτιώνεις και την ευλυγισία σου.

Ανεστραμμένα pull up..Πρόκειται για μια κλασική καλλισθενική άσκηση με μια μπάρα στο ύψος της μέσης. Φρόντιζε να διατηρείς τη σπονδυλική στήλη άκαμπτη, τα γόνατα λυγισμένα και να βάζεις όλη την πίεση του κορμού στα ισχία, την κοιλιά και τους αστραγάλους.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας