11 Ιουνίου 2023

Εξώδικο από ΟΕΝΓΕ στην Μ. Γκάγκα: Ζητά απόσυρση της προκήρυξης προσλήψεων 126 Συντονιστών – Διευθυντών εν μέσω εκλογών

Τσουνάμι αντιδράσεων έχει προκαλέσει η προκήρυξη για προσλήψεις 126 Συντονιστών Διευθυντών εν μέσω εκλογών στα νοσοκομεία που δημοσιοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν πως δεν πρόλαβε καν να καταλαγιάσει η αναστάτωση από την προηγούμενη εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η οποία όριζε ότι όλοι οι γιατροί θα εφημερεύουν ανεξάρτητα από την ειδικότητα τους.

“Μια μέρα μόλις μετά την απόσυρση της επικίνδυνης για τους ασθενείς εγκυκλίου περί «εφημερίας ετοιμότητας» και «την άτακτη» υποχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας ξαναχτυπά!”, τονίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να επιδοθεί εξώδικο στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και στην υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών ζητούν άμεση συνάντηση με την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών κ. Σπανού, με αίτημα την ακύρωση αυτής της ρουσφετολογικής και έκνομης «προκήρυξης».

ΟΕΝΓΕ: “Απόσυρση της σκανδαλώδους προκήρυξης”

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητά την άμεση ακύρωση της «σκανδαλώδους», όπως την χαρακτηρίζει, «προεκλογικής προκήρυξης συντονιστών διευθυντών» τονίζοντας πως οι κλινικές «χρειάζονται νέους Επιμελητές, και όχι “συντονιστές διευθυντές”».

Για τον λόγο αυτό ζητά, επιπλέον, να «γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση».Τι αλλάζει στα νοσοκομεία

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Μια μέρα μόλις μετά την απόσυρση της επικίνδυνης για τους ασθενείς εγκυκλίου περί «εφημερίας ετοιμότητας» και «την άτακτη» υποχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας ξαναχτυπά!

Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης, την ώρα που το φαινόμενο των παραιτήσεων των νοσοκομειακών γιατρών παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει προεκλογικά για να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες που τις έχουν απομείνει για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε.

Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η προκήρυξη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών,126 θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ, δηλαδή προϊστάμενων, πρόθυμων να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά της απαρέγκλιτης υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας.

Την ώρα που έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων επιμελητών Β που έχουν προκηρυχθεί, και που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές ,την ώρα που έχουν παγώσει με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο ακόμα και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία, η κυβέρνηση προκηρύσσει θέσεις συντονιστών διευθυντών φωτογραφίζοντας «ημέτερους».

Μάλιστα η περίοδος «υποβολής υποψηφιοτήτων» είναι από 15 ως 24 Μαΐου 2023, ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μαΐου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές.

Είναι εξοργιστικό από την μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών».

Οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «συντονιστές διευθυντές» – Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας