11 Ιουνίου 2023

Μαλλιά: Γιατί οι φυσικές ξανθές έχουν συνήθως πιο λεπτά από τις μελαχρινές;

Τα φυσικά ξανθά μαλλιά είναι πιο σπάνιο από τα καστανά. Αν και θεωρείται πιο ελκυστικό το ξανθό, οι φυσικές ξανθές έχουν πιο πολλά θέματα με τα μαλλιά σε σχέση με τις καστανές και τις μελαχρινές.

Τα μειονεκτήματα των ξανθών μαλλιών έναντι των καστανών

Η αλήθεια είναι ότι οι ξανθές είναι πιο επιρρεπείς στη φθορά της τρίχας από τη θερμότητα, πράγμα που σημαίνει ότι το συνεχές στέγνωμα με πιστολάκι μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστες, στεγνές άκρες πολύ πιο γρήγορα από ό,τι στις καστανές και μελαχρινές.

Τα ξανθά μαλλιά είναι, επίσης, πιο επιρρεπή στην αραίωση καιπιο επιρρεπή στη λιπαρότητα, για αυτό και το λούσιμο είναι απαραίτητο να γίνεται πιο συχνά.

Τα ξανθά μαλλιά είναι πιο λεπτά από τα πιο σκουρόχρωμα – Γιατί;

Σύμφωνα με το Robotic Hair Restoration Long Island, οι φυσικές ξανθές έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα στο τριχωτό της κεφαλής από τις μελαχρινές, καθιστώντας τις άκρες τους πιο λεπτές και επομένως πιο επιρρεπείς σε φθορά. Όσο περισσότερη θερμότητα έρχεται, λοιπόν, σε επαφή με τα ξανθά μαλλιά, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις θέματα, όπως η τριχόπτωση, η οποία μπορεί να είναι επιζήμια για τα ήδη λεπτά μαλλιά σου.

Γι’ αυτό και – αν είσαι φυσική ξανθιά- καλό είναι να φροντίζεις εντατικά τα μαλλιά σου στο σπίτι, ώστε να τα διατηρείς πάντα υγιή. Πώς θα γίνει αυτό;

  1. Ενυδάτωσε καλά τα μαλλιά σου επιλέγοντας ενυδατικά σαμπουάν και conditioners.
  2. Κάνε συχνά νυχτερινές μάσκες… δηλαδή μάσκες που θα έχεις όλη τη νύχτα στα μαλλιά, για να θρέψουν και να τους προσφέρεις ακόμα μεγαλύτερη ενυδάτωση.
  3. Περιόρισε τη χρήση θερμότητας. Όταν μπορείς, απλώς μη χρησιμοποιείς εργαλεία hairstyling.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας