9 Ιουνίου 2023

Καρδιά: Πώς θα την κρατήσουμε υγιή ανάλογα με την ηλικίας μας

Όπως όλα τα σημεία του οργανισμού μας και του σώματος μας, έτσι και η καρδιά μας αλλάζει καθώς μεγαλώνουμε. Είναι λοιπόν λογικό, άλλα πράγματα να χρειάζεται η καρδιά μας για να παραμείνει υγιής όσο είμαστε νέοι, κι άλλες ανάγκες να έχει όταν μεγαλώνουμε.

Οι καρδιακές παθήσεις είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θανάτου ανδρών και γυναικών. Μάλιστα, στοιχίζει περισσότερες ζωές από όλες τις μορφές καρκίνου μαζί.

Καρδιά και διατροφή

Το σωστό βάρος και η γυμναστική είναι οι βασικές προϋποθέσεις για μια υγιή καρδιά. Σε συνδυασμό με άλλες επιλογές υγιεινού τρόπου ζωής, μια υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ή εγκεφαλικού κατά 80%.

Κανένα φαγητό δεν μπορεί να σας κάνει μαγικά υγιή, οπότε το συνολικό σας διαιτολόγιο είναι πιο σημαντικό από συγκεκριμένα τρόφιμα. Αντί για τηγανητά, επεξεργασμένα τρόφιμα, συσκευασμένα γεύματα και σνακ με ζάχαρη, μπορείτε να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή βασισμένη σε «πραγματικά», φυσικά τρόφιμα, φρέσκα από το έδαφος, τον ωκεανό ή το αγρόκτημα.

Είτε ψάχνετε να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία ή έχετε ήδη διαγνωστεί με καρδιακές παθήσεις, είτε έχετε υψηλή χοληστερόλη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, αυτές οι συμβουλές διατροφής για την υγεία της καρδιάς σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε καλύτερα αυτές τις καταστάσεις και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Εμείς θα δούμε πως μπορείς να κρατήσεις την καρδιά σου σε καλή κατάσταση σε όλες τις ηλικίες που περνάει ο άντρας.

Υγιής καρδιά ανά ηλικία

Από 25 μέχρι 39… Πρέπει να εδραιώσεις καλές συνήθειες και να είσαι συνεπής στην άσκηση σου. Εδώ παίζονται πολλά για το μέλλον. Αν καταφέρεις να βγάλεις σωστά αυτή την ηλιακή πίστα τότε όλα θα πάνε καλά στη συνέχεια της ζωής σου.

Από 40 μέχρι 44… Εδώ πρέπει να είσαι λιγάκι πιο προσεκτικός. Πρέπει να είσαι ενημερωμένος για τις ασθένειες της καρδιάς και να ξεκινήσεις μία πιο καλή διατροφή. Εδώ το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται λιγάκι πιο σοβαρό.

Από 45 και μετά… Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα αλλά από την άλλη αν είσαι συνεπής σε όλα σου δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Φυσικά χρειάζεται αυστηρή διατροφή και καλή άσκηση. Συστηματικά κρύα ντουζ και πολύ περπάτημα. Όχι άγχος, σε καμία περίπτωση.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας