11 Ιουνίου 2023

Καρκίνος: Η τροφή που θα σε προστατέψει

Ο καρκίνος μπορεί πλεον στις περισσότερες περιπτώσεις να αντιμετωπίζεται και να θεραπεύεται. Δεν έχει όμως εξαλειφθεί… και οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ερευνούν στην προσπάθεια τους να το καταφέρουν.

Επιστήμονες για παράδειγμα βρήκαν πως υπάρχει μια τροφή που αν την τρώς… με μέτρο, καθημερινά μπορει να σε προστατέψει και να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσεις καρκίνο. Ποια είναι αυτή;

Αμύγδαλα και καρκίνος

Πρέπει να τρως τρία αμύγδαλα την ημέρα. Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα ενώ περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης διατροφής: υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα.

ο οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να “θωρακίζουν” τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας