11 Ιουνίου 2023

Σχολεία: Τέλος σε όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό – Kανονικά θα προσμετρούνται οι απουσίες

Τέλος σε όλα τα μέτρα που είχαν ληφθεί στα σχολεία για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού μπαίνει με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, από την 30η Μαρτίου 2023 καταργείται ανάλογη απόφαση που είχε εκδοθεί  για τελευταία φορά στις 7 Σεπτεμβρίου 2022. Με την απόφαση εκείνη ορίζονταν όλα τα μέτρα που θα ίσχυαν στα σχολεία και τις λοιπές εκπαιδευτικές μονάδες κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Μεταξύ άλλων, παύει, πλέον να ισχύει η πενθήμερη καραντίνα για τους μαθητές που νοσούν με κορωνοϊό. Οι απουσίες που θα κάνουν θα προσμετρώνται κανονικά. Κανονικά θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν.

Ένα άρθρο

Η νέα ΚΥΑ για τα σχολεία (ΔΙα/ΓΠ.οικ. 19240/2023 – ΦΕΚ 2019/Β/30-3-2023) είναι λακωνική και αποτελείται από ένα άρθρο:

Καταργείται από τη δημοσίευση της παρούσας η υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/7.9.2022 κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών και Επικρατείας «Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, εργαστηριακών κέντρων και σχολικών εργαστηρίων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Μεταλυκειακού έτους – τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Κέντρων Διά Βίου Μάθησης, δομών Ε.Ε.Κ. και Δ.Β.Μ. της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, ξενόγλωσσων ινστιτούτων εκπαίδευσης και πάσης φύσεως συναφών δομών, Δημοσίων και Ιδιωτικών, Δημοσίων Βιβλιοθηκών, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και των Γενικών Αρχείων του Κράτους κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» (Β’ 4695).

Η νέα ΚΥΑ για τα σχολεία έρχεται ως συνέχεια της απόφασης που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες, με την οποία καταργούνται όλα τα μέτρα του κορωνοϊού από τις 27 Μαΐου 2023 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ αυτών των μέτρων συμπεριλαμβάνεται η μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους. Ωστόσο εξαιρούνται όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία και κάθε είδους δομές.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας