9 Ιουνίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Παροχή διευκρινίσεων για την υποβολή υποψηφιότητας σε θέση ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ.

Στην παροχή διευκρινίσεων για την υποβολή υποψηφιότητας σε θέση ιατρού κλάδου Ε.Σ.Υ., προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν.4999/2022 (ΦΕΚ 225 Α’), «Ιατροί που υποβάλλουν υποψηφιότητα και κρίνονται διοριστέοι σε θέση ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., αλλά δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, όπως και ιατροί που διορίζονται , αλλά παραιτούνται πριν τη συμπλήρωση πέντε (5) ετών από τον διορισμό τους, δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για νέο διορισμό σε θέση ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. πριν τη συμπλήρωση δυο (2) ετών από την παρέλευση της προθεσμίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ημερομηνία παραίτησής τους αντιστοίχως.».

Επιπλέον στο ίδιο άρθρο ορίζεται ότι «Ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για άλλη θέση, αν δεν έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη συνεχούς υπηρεσίας στον Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) στον οποίο υπηρετούν κατά την ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητας. Μετά τη συμπλήρωση της πενταετίας, οι υποψήφιοι ιατροί επιτρέπεται να διεκδικήσουν μόνο θέση του ίδιου ή ανώτερου βαθμού από αυτόν που κατέχουν. Ο περιορισμός του πρώτου εδαφίου δεν καταλαμβάνει ιατρούς που θέτουν υποψηφιότητα για θέση Συντονιστή Διευθυντή.».

Σύμφωνα μο υπουργείο Υγείας, ιατροί που έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη στον Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) στον οποίο υπηρετούν κατά την ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητας και έχουν παραιτηθεί ή τελούν υπό παραίτηση δύνανται να διεκδικήσουν άλλη θέση μικρότερου βαθμού από αυτή που κατείχαν, υπό την προϋπόθεση ότι η παραίτηση τους έχει γίνει αποδεκτή σύμφωνα με τις διατάξεις περί παραιτήσεων (παρ. 3 του άρθρου 36 του ν. 1397/1983, άρθρο 148 του ν. 3528/2007) και η δημοσίευση της σε ΦΕΚ θα πρέπει να επισυνάπτεται στην ηλεκτρονική αίτηση υποψηφιότητας τους ως άλλο έγγραφο.

 

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας