11 Ιουνίου 2023

Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με φυτικό φάρμακο

Ένα νέο φάρμακο φυτικής προέλευσης για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος  κυκλοφόρησε η ELPEN. Πρόκειται για το Imupret®, το φυτικό φαρμακευτικό προϊόν του οποίου η χρήση ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπως είναι ο πονόλαιμος, η δυσκολία στην κατάποση και ο βήχας λόγω κρυολογήματος.  

Ως γνωστόν το κοινό κρυολόγημα είναι ένας συμβατικός όρος για τις ήπιες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, που οφείλονται σε ιούς. Παρουσιάζουν δε τα εξής κύρια συμπτώματα: ρινική συμφόρηση και καταρροή, φτέρνισμα, ερεθισμένος λαιμός και βήχας. Το κοινό κρυολόγημα κρατάει συνήθως μια εβδομάδα, αν και ένα ποσοστό 25% των περιστατικών θα φτάσει τις δύο εβδομάδες.

Ένα ενδιαφέρον στοιχεί είναι ότι η συχνότητα του κοινού κρυολογήματος είναι αντιστρόφως ανάλογη της ηλικίας, όπως έχουν δείξει τα επιδημιολογικά στοιχεία. Γι’ αυτό και ένα παιδί αναμένεται να νοσήσει κατά μέσο όρο 6-8 φορές ετησίως, ενώ αντίστοιχα ένας ενήλικας 2 με 4  φορές ετησίως.

Η σύνθεση του Imupret® είναι συνδυασμός επτά φαρμακευτικών φυτών, σε συγκεκριμένες αναλογίες, που δρουν συνεργικά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, περιέχει ρίζα αλθαίας, φλοιό βελανιδιάς, άνθος χαμομηλιού, πόα πικραλίδας, μίσχο equisetum, μυριόφυλλο και φύλλα καρυδιάς.

Διευκρινίζεται ότι το Imupret® είναι Μη Συνταγογραφούμενο Φάρμακο (ΜΗΣΥΦΑ) φυτικής προέλευσης. Συστήνεται να χορηγείται από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα, όπως πονόλαιμος, βήχας, δυσκολία στην κατάποση, ρίγη, αλλά και κατά τη διάρκειά του κρυολογήματος. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών. Διατίθεται σε συσκευασία των 50 επικαλυμμένων δισκίων.

Με την κυκλοφορία του Imupret®, η ELPEN διευρύνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των σκευασμάτων της, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη των ασθενών με επιπλέον θεραπευτικές επιλογές και τη διασφάλιση της πρόσβασής τους σε θεραπείες που είναι δοκιμασμένες στην κλινική πράξη, διαθέτουν επιστημονική τεκμηρίωση και βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής.

 

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας