29 Σεπτεμβρίου 2023

Τέμπη: Σε αναστολή εργασίας οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική – μαϊμού στον επιθεωρητή του σταθμάρχη – Τι έδειξε η ΕΔΕΣε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν οι εμπλεκόμενοι γιατροί για τη “γνωμάτευση” και την άδεια 30 ημερών στον επιθεωρητή του σταθμάρχη. Παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Σε αναστολή εργασίας τίθενται οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική άδεια “μαϊμού” διάρκειας 30 ημερών, για πόνους στη μέση, στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση της Ένορκης Εξέτασης για τη χορήγηση της αναρρωτικής άδειας που έλαβε ο επιθεωρητής, με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής του σταθμάρχη έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται, ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας