21 Μαρτίου 2023

ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτες οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ

Να αποζημιώνονται οι δεδουλευμένες εφημερίες στην ώρα τους, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Με ανακοίνωσή τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ ζητούν, όπως λένε, “τα αυτονόητα”: Να αποζημιώνονται οι δεδουλευμένες εφημερίες στην ώρα τους!

“Είμαστε ήδη στα μισά του Φλεβάρη και δεν έχει ακόμα εκταμιευτεί το αναγκαίο κονδύλιο για την αποπληρωμή των τακτικών εφημερίων από τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ σε ορισμένα νοσοκομεία είναι ακόμα μεγαλύτερο το διάστημα (πχ οι τακτικές εφημερίες στο ΑΝΘ «Θεαγένειο» είναι απλήρωτες από τον Νοέμβριο του 2022). Η αποζημίωση των πρόσθετων (πέραν του πλαφόν) εφημερίων σε πολλά νοσοκομεία φτάνει ή και ξεπερνάει τον έναν χρόνο.  Όλα αυτά την ώρα, που οι πολυδιαφημιζόμενες αυξήσεις στις αποδοχές του ιατρικού προσωπικού, τις οποίες δεν έχουμε ακόμα δει, όχι μόνο έχουν ήδη εξανεμιστεί από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια αλλά και παγιώνουν όμως τις περικοπές των προηγούμενων μισθολογίων, που έφταναν ως και 40% του εισοδήματος μας. Δεν θα το ανεχτούμε”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι γιατροί απαιτούν:

  • Να εκταμιευθεί άμεσα το κονδύλι τακτικών εφημεριών 1ου τριμήνου 2023, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες Ιανουαρίου.
  • Να αποπληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες Δεκεμβρίου που η καταβολή τους καθυστερεί αδικαιολόγητα.
  • Να πληρωθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι πρόσθετες εφημερίες. Καμία περικοπή στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών. Κατάργηση του αυθαίρετου διαχωρισμού τακτικών και πρόσθετων εφημεριών.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών.
  • Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες “για όσο διάστημα μας εξαναγκάζουν να κάνουμε, λόγω των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς”, λένε οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας