31 Μαρτίου 2023

Gilead: Αποχωρεί η επικεφαλής του τομέα κυτταροθεραπείας Christi Shaw

Το 2019 ήταν η χρονιά που η Christi Shaw εντάχθηκε στο δυναμικό της της Kite Pharma (θυγατρική της Gilead) για την ανάπτυξη ανοσοθεραπειών με CAR-T κύτταρα  της Gilead, τότε  η εταιρεία είχε στο χαρτοφυλάκιό της  μια εγκεκριμένη κυτταρική θεραπεία με μέτριες αποδόσεις ανάπτυξης. Μετά από 3 χρόνια, η Christi Shaw εγκαταλείπει την μονάδα που ηγείτο και που αποφέρει σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα.

Η Gilead την Παρασκευή είπε ότι η Shaw θα αποχωρήσει από τη θέση της Διευθύνοντος Συμβούλου της Kite Pharma στα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε το λόγο της αποχώρησή της, αλλά η φαρμακευτική εταιρεία είπε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gilead, Daniel O’Day, για τη μετάβαση τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, η Gilead ξεκίνησε ήδη την αναζήτηση νέου προσώπου για τη θέση του CEO της Kite.

Όπως σημείωσε η φαρμακευτική εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, η Kite Pharma έχει δει αρκετές αλλαγές υπό την ηγεσία της Christi Shaw. Οι κυτταρικές θεραπείες της εταιρείας έχουν απευθυνθεί σε 13.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, σε σχέση με τις μερικές εκατοντάδες όταν εντάχθηκε στο δυναμικό η Christi Shaw.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας