31 Μαρτίου 2023

Προσωπικός γιατρός: Προγραμματισμός επίσκεψης – Βήμα βήμα η διαδικασία για τα e-ραντεβού

Περισσότεροι από ένας στους δύο δικαιούχους έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και 7 Φεβρουαρίου 2023 ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων πολιτών ανέρχεται σε 4.786.497. Την ίδια στιγμή, οι διαθέσιμες θέσεις για εγγραφή σε Προσωπικό Γιατρό ανέρχονται σε 1.554.133. Αντίστοιχα, οι εγγεγραμμένοι γιατροί ως Προσωπικοί Γιατροί ανέρχονται σε 3.385, από τους οποίους 2.243 είναι σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φρόνιδας Υγείας και 1.142 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ο ΕΟΠΥΥ, με αφορμή ερωτήματα και διαμαρτυρίες δικαιούχων του Οργανισμού, εξέδωσε ανακοίνωση – σύσταση προς τους συμβεβλημένους Προσωπικούς Ιατρούς «να εξυπηρετούν τα προγραμματισμένα ραντεβού τους καθώς και να ακολουθούν και τηρούν την ηλεκτρονική διαδικασία με την οποία κλείνονται τα ραντεβού των εγγεγραμμένων πολιτών».

Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους με τον Προσωπικό Ιατρό μέσα από τον ιστότοπο https://prosopikos.gov.gr. Επιπλέον μέσα από τον ίδιο ιστότοπο, τόσο οι πολίτες όσο και οι ιατροί μπορούν να βρίσκουν χρήσιμες πληροφορίες για το θεσμό του προσωπικού ιατρού επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο αναλόγως της ιδιότητάς τους: Συχνές Ερωτήσεις (Πολίτες) ή Συχνές Ερωτήσεις (Γιατροί).

Οι τρόποι εγγραφής στον Προσωπικό Γιατρό είναι:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας

Μέσω φαρμακείου

Μέσω Δημόσιας Δομής Υγείας

Μέσω του γιατρού που θα επιλεγεί ως Προσωπικός Γιατρός.

Οι τρόποι για να κλείσει ραντεβού ο πολίτης στον Προσωπικό Γιατρό είναι:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://prosopikos.gov.gr.

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό ή με την Γραμματεία του.

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα 5ψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη).

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στον Προσωπικό Γιατρό είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες που έχουν εγγραφεί σε Προσωπικό Γιατρό. Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται χωρίς χρέωση τον Προσωπικό Γιατρό, να λαμβάνουν συμβουλές, συνταγογραφήσεις φαρμάκων και παραπεμπτικά εξετάσεων.

Όλοι οι πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους είναι δικαιούχοι και οφείλουν να εγγραφούν σε Προσωπικό Γιατρό. Από τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού εξαιρούνται μόνο οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ταμεία εκτός του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας