9 Δεκεμβρίου 2022

#EinaiStoDikoSouXeri να προλάβεις τις επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη

Με κύριο όχημά της τα Social Media η νέα εκστρατεία με τίτλο #EinaiStoDikoSouΧeri φιλοδοξεί να ενημερώσει κοινό και ασθενείς για την πρόληψη των επικίνδυνων επιπλοκών του σακχαρώδη διαβήτη, όπως εκείνων στο καρδιαγγειακό σύστημα αλλά και τη νόσο της παχυσαρκίας. Τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, παρουσίασαν στο Σεράφειο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη».

Σύμφωνα με έρευνες, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, έχουν 2 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς σακχαρώδη διαβήτη. Την ίδια στιγμή, μόλις το 50% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 αναγνωρίζει ότι έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Όπως δήλωσε ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas και Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., «ο Σακχαρώδης Διαβήτης μπορεί να μπει στη ζωή του καθένα μας – το έχει ήδη κάνει στις ζωές περίπου 1 εκατ. συμπολιτών μας. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να το αποτρέψουμε αυτό αλλά και να το διαχειριστούμε αποτελεσματικά, εφόσον μας συμβεί. Η σωματική άσκηση, η σωστή διατροφή και η διαχείριση του σωματικού βάρους ώστε να αποφύγουμε τη νόσο της παχυσαρκίας είναι τα εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να αποτρέψουμε την εμφάνιση του διαβήτη. Αλλά ακόμη και αν μας συναντήσει ο διαβήτης, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία καθώς και αποκτώντας γνώση και εκπαίδευση για το πώς επηρεάζει το καρδιαγγειακό μας σύστημα και το πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις επιπλοκές που προκαλεί, θα καταφέρουμε να τον διαχειριστούμε αποτελεσματικά. Τελικά, σε πολύ μεγάλο βαθμό, «Είναι στο Δικό μας Χέρι!».

«Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη εμφανίζουν σοβαρές συννοσηρότητες για τις οποίες απαιτούνται γνώσεις και συνεργασία μεταξύ πολλών ειδικοτήτων για να υπάρξει σφαιρική και αποτελεσματική αντιμετώπιση. Ας μην ξεχνάμε ότι η πανδημία, για λόγους μη γνωστούς, αυξάνει την επίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη και ενώ φαίνεται να υποχωρεί, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη εξακολουθούν να χρειάζονται να διατηρούν ευγλυκαιμία, να αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακούς κινδύνους, κακοήθειες, νεφρικά, αγγειακά, οφθαλμολογικά και νευρολογικά προβλήματα», σημείωσε ο κ. Αντώνιος Λέπουρας, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Διαβητολογικής Κλινικής, υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου και εξωτερικών ιατρείων σακχαρώδη διαβήτη του Metropolitan General.

Ο κ. Σπύρος Σαπουνάς, Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος, Αντιπρόεδρος Μη Μεταδοτικών Νοσημάτων του Ε.Ο.Δ.Υ., ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη έχουν αυξημένο κίνδυνο να καταλήξουν από τη νόσο της Covid-19 και χρειάζεται να παραμείνουν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα νοσηλευόμενοι. Πρόσθεσε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και οι νοσήσεις είναι πολλές ακόμη», συστήνοντας στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, «να προστατεύονται από την μόλυνση από τον ιό, να εμβολιάζονται με όλες τις αναμνηστικές δόσεις, να ελέγχονται για έγκαιρη ανίχνευση της λοίμωξης και να φροντίζουν για την καλή ρύθμιση του σακχάρου τους».

Την εκστρατεία «#EinaiStoDikoSouXeri» παρουσίασε η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, κα Μαίρη Καραγεώργου, σημειώνοντας ότι: «Θέλουμε οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και οι οικείοι τους να καταλάβουν ότι αν αφήσουν το Σακχαρώδη Διαβήτη ανεξέλεγκτο θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον και ότι η έγκαιρη διάγνωση ισοδυναμεί με καλύτερη ποιότητα ζωής».

Κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας είναι η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Ζώτου, η οποία θα αναλάβει να «περάσει» τα βασικά μηνύματα της εκστρατείας στο ευρύ κοινό. Στη συνέντευξη τύπου και εκδήλωση παρουσίασης της εκστρατείας, παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Παναγιώτης Τσίγγανος – Διευθυντής του Γραφείου της Υφυπουργού Υγείας κα Ζωής Ράπτη. Επίσης, η κα Αναστασία Μαυρογιαννάκη – Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, ο κ. Γεράσιμος Σιάσος – Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών & Πρόεδρος Ομάδας εργασίας Καρδιά και Διαβήτης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και ο κ. Ευθύμιος Καπάνταης – Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

Περιγραφή Φωτογραφίας #EinaiStoDikoSouXeri (Από Αριστερά)

Ολύμπιος Παπαδημητρίου – Γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Hellas, Αντώνιος Λέπουρας – Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Διαβητολογικής Κλινικής, υπεύθυνος Διαβητολογικού Κέντρου και εξωτερικών ιατρείων σακχαρώδη διαβήτη του Metro, Αναστασία Καφούση – Πρόεδρος ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη, Μαίρη Καραγεώργου – Μαίρη Καραγεώργου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas, Αθηνά Ζώτου – Ηθοποιός, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Πρέσβειρα Εκστρατείας #EinaiStoDikoSouXeri

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας