29 Ιανουαρίου 2023

Η Αντζελίνα Τζολί σε γκράφιτι για τον καρκίνο του μαστού

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Για αυτό το λόγο ο aleXsandro Palombo καλλιτέχνης και ακτιβιστής, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο γκράφιτι στην Piazza San Babila του Μιλάνου.

Με τίτλο Love Yourself το γκράφιτι παρουσιάζει τη διάσημη ηθοποιό με εμφανείς τις ουλές από τη διπλή μαστεκτομή που είχε κάνει πριν χρόνια.

Θυμίζουμε ότι το 2013 η Αντζελίνα Ζολί είχε αποκαλύψει ότι αποφάσισε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή προληπτικά. Ο λόγος ήταν ότι έμαθε ότι έχει μία ιδιαίτερη μετάλλαξη στο γονίδιο BRCA1. Αυτή η μετάλλαξη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σε όποια γυναίκα την έχει, να εμφανίσει καρκίνο του μαστού ή/και των ωοθηκών. Σε αυτό συνέβαλε ότι η μητέρα της ηθοποιού, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών το 2007 στα 56 της. Είχε ταλαιπωρηθεί και αγωνιστεί με τον καρκίνο για μία δεκαετία.

Ο aleXsandro Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης με επίκεντρο την ποπ κουλτούρα, τη διαφορετικότητα, την ηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με αυτό το γκράφιτι της Αντζελίνα Ζολί θέλησε να τιμήσει τις γυναίκες που έχουν εμφανίσει καρκίνο του μαστού  και αγωνίζονται.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας