29 Ιανουαρίου 2023

Κακοποίηση ανηλίκων: Έρχεται νομοσχέδιο για την πρόληψη της βίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών

Νομοσχέδιο για την πρόληψη της βίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική ευθεία και βασίζεται σε μελέτη που διενεργείται εδώ και ένα περίπου χρόνου προκειμένου να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα και παρεμβάσεις για την πρόληψη της βίας και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Μάλιστα η μελέτη διενεργείται σε επίπεδο εθνικού συντονισμού ώστε το σχέδιο νόμου να είναι ολιστικό, να προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις καθώς και δημιουργία νέων δομών για την προστασία των παιδιών. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπει συγκεκριμένα πρωτόκολλα διαχείρισης της κάθε κατάστασης και τον τρόπο λειτουργίας μέσα από μεικτές επιτροπές συναρμόδιων φορέων – συμμετοχή θα έχουν τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και η Περιφέρεια.

Παράλληλα και σε κυβερνητικό επίπεδο αναμένεται να υπάρχει συντονιστής. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια ώστε έως τις αρχές Νοεμβρίου να οδηγηθεί στη Βουλή προς ψήφιση.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας