31 Ιανουαρίου 2023

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα – Σύμφωνο Συνεργασίας με Υπουργείο Υγείας & Πανεπιστήμιο Αθηνών

Με μια νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα για παιδιά και νεογνά ενισχύεται το δυναμικό του «Χαμόγελου του Παιδιού». Η νέα, υπερσύγχρονη Κινητή Ιατρική Μονάδα -δωρεά της κας Δήμητρας Τουλγερίδη- αποτελεί ένα κρίσιμο όπλο που έχει πλέον στη διάθεσή του ο Οργανισμός στην καθημερινή του μάχη για τη διάσωση παιδιών και βρεφών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη, καθώς και με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιο Δημόπουλο, στη βάση του Προγράμματος Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα Στατιστικά Στοιχεία μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ο Οργανισμός παρείχε ιατρική υποστήριξη σε 5.757 παιδιά, ενώ 1.146 παιδιά και νεογνά διακομίσθηκαν πανελλαδικά από τον στόλο που λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Πραγματοποιήθηκαν 3.967 προληπτικές εξετάσεις και 407 παιδιά συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Παιδιατρική Κατ’ οίκον Νοσηλεία. Στα 2 Πολυϊατρεία εξετάστηκαν συνολικά 307 παιδιά. 616 παιδιά με προβλήματα υγείας υποστηρίχθηκαν ολιστικά μέσα από την κάλυψη 3.221 αιτημάτων και 240 ιατρικών πράξεων. 204 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στα νοσοκομεία μέσα από 1.462 δράσεις.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας