21 Μαρτίου 2023

Πλεύρης για πρόστιμα σε ανεμβολίαστους: Στο τραπέζι η διαγραφή τους υπό προϋποθέσεις – Τι είπε για τους υγειονομικούς σε αναστολή

Στο τραπέζι του υπουργείου Υγείας βρίσκεται η υπό προϋποθέσεις διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, η κυβέρνηση εξετάζει τη διαγραφή των προστίμων στους πολίτες άνω των 60 ετών που παρέμεναν ανεμβολίαστοι, εφόσον πλέον εμβολιάστηκαν.

Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως είπε, «Μέχρι 31/12 παραμένουν σε αναστολή. Υπάρχει ήδη και απόφαση του ΣτΕ που το κρίνει συνταγματικό. Θα επαναξιολογηθεί το μέτρο στο τέλος του χρόνου».

Ο ίδιος πάντως δηλώνοντας την προσωπική του θέση τόνισε ότι θα προτιμούσε να βρεθούν εκτός συστήματος υγείας εφόσον παραμένουν ανεμβολίαστοι. Και συμπλήρωσε: «ανάλογα με την πορεία της πανδημίας θα πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις. Θα ήθελα να μην παραμείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Στην επαναξιολόγηση όλα θα μπουν στο τραπέζι».

Παράλληλα, μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας γνωστοποίησε ότι «οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη».

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας