8 Δεκεμβρίου 2022

Κυριακίδου: Θα χρειαστούν ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού κατά της COVID εν όψει φθινοπώρου και χειμώνα

Την ανάγκη για «ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών στην Πράγα.

   «Οι συζητήσεις έλαβαν χώρα μετά την έγκριση των πρώτων προσαρμοσμένων εμβολίων στην ΕΕ και των τις προτάσεις των μέτρων που προτείναμε την περασμένη εβδομάδα για να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα» σημείωσε η κ. Κυριακίδου και προσέθεσε ότι το μήνυμα είναι «η επείγουσα ανάγκη να έχουμε ισχυρές εκστρατείες εμβολιασμού σε όλα τα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μηνών που έρχονται και να ξεκινήσουν εμβολιασμοί το συντομότερο δυνατόν».

   «Χρειαζόμαστε ξεκάθαρα μηνύματα συνοχής για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, να μειώσουμε τη διστακτικότητα (στα εμβόλια) και να καταπολεμήσουμε την παραπληροφόρηση» ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει, ενώ ο εμβολιασμός και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένoυν το ισχυρότερο «όπλο» κατά του ιού.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας