30 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΟΦ: Αναστολή άδειας κυκλοφορίας διαλυμάτων έγχυσης που περιέχουν υδροξυαιθυλάμυλο (HES) – Η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική

Την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των διαλυμάτων έγχυσης που περιέχουν υδροξυαιθυλάμυλο (HES)  αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, σε συνέχεια της από 24-5-2022 Εκτελεστικής Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων λαμβάνοντας υπόψη:

Τα πορίσματα της επιστημονικής αξιολόγησης που παρατίθενται στην σχετική Εκτελεστική Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει των οποίων η σχέση οφέλους-κινδύνου των διαλυμάτων έγχυσης που περιέχουν υδροξυαιθυλάμυλο (HES) δεν είναι θετική.

Την αποδεικνυόμενη μη ορθολογική χρήση των διαλυμάτων (HES) στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, που μετείχαν στη μετεγκριτική μελέτη.

Ότι δεν συντρέχουν λόγοι για τη 18μηνη αναβολή της αναστολής των αδειών κυκλοφορίας των ως άνω αναφερόμενων φαρμάκων στην Ελλάδα, σε εφαρμογή του άρθρου 3 της Εκτελεστικής Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αποφάσισε την αναστολή των αδειών κυκλοφορίας των φαρμακευτικών προϊόντων VOLULYTE & VOLUVEN της Fresenius Kabi Hellas AE.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας