11 Αυγούστου 2022

Αντηλιακό: Πόσο πρέπει να βάζουμε

Το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος μας τώρα το καλοκαίρι. Όχι μόνο στην παραλία αλλά και στην πρωινή την απογευματινή βόλτα.

Οι δερματολόγοι, σύμφωνα με το InStyle, συμφωνούν ότι η σωστή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με την καθημερινή εφαρμογή του αντηλιακού σας είναι μακράν το πιο σημαντικό βήμα σε κάθε ρουτίνα φροντίδας του δέρματος όλο το χρόνο. Ακόμη και σε κλειστούς χώρους. Κάτι που για το καλοκαίρι αποτελεί το Α και το Ω καθώς αναπόφευκτα περνάτε περισσότερο χρόνο στον ήλιο.

Ποιά είναι η σωστή ποσότητα στο αντηλιακό και πώς δεν θα βάλετε λιγότερο

«Το SPF πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά στις περιοχές που εκτίθενται -που συχνά περιλαμβάνουν το πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος, τα αυτιά και τα χέρια- και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες ή νωρίτερα αν κολυμπάτε ή ιδρώνετε, καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες», λέει η Dr. Marisa Garshick, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη. Εάν πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή εν κινήσει, ωστόσο, συνιστά ένα αντηλιακό σε σκόνη.

Είναι, επίσης, βασικό να εφαρμόζετε αρκετό αντηλιακό για να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία. «Θα πρέπει να ακολουθείτε τη μέθοδο των δύο δακτύλων όταν εφαρμόζετε το αντηλιακό στο πρόσωπο και το λαιμό σας», λέει ο Dr. Karan Lal, πιστοποιημένος δερματολόγος στο New Jersey. «Απλώστε μία λωρίδα αντηλιακού σε κάθε δείκτη και μέσο δάχτυλό σας, που είναι η κατάλληλη ποσότητα για το πρόσωπο κάθε μέρα. Όταν πρόκειται για το σώμα, μια ποσότητα σε σφηνοπότηρο είναι κατάλληλη για τις εκτεθειμένες περιοχές».

Επιπλέον, η Dr. Melanie Palm, δερματολόγος και ιδρύτρια του Art of Skin MD στη Solana Beach της Καλιφόρνια, λέει να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας είναι SPF 30 ή υψηλότερο και να λάβετε υπόψη σας την ώρα της ημέρας που περνάτε σε εξωτερικούς χώρους. «Αναζητήστε σκιά και προσπαθήστε να αποφεύγετε να βρίσκεστε σε άμεσο ηλιακό φως από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. για εξωτερικές δραστηριότητες, όταν οι υπεριώδεις ακτίνες είναι πιο ακραίες», προτείνει.

Μπορείτε, επίσης, να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φοράτε ρούχα με UPF 50 ή περισσότερο εκτός από το αντηλιακό σας ή να λαμβάνετε ένα συμπλήρωμα που ενισχύει την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας