11 Αυγούστου 2022

Πρόγραμμα Σπύρος Δοξιάδης για τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις: Στον «αέρα» η πρόσκληση σε ιατρούς και ακτινοδιαγνωστικά κέντρα για συμμετοχή

Αντίστροφά μετρά η ενεργοποίηση του Προγράμματος Σπύρος Δοξιάδης για την παροχή δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων μαστογραφίας κατά του καρκίνου του μαστού. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε πρόσκληση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα, σε Δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η πρόσκληση εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης Υλοποίηση Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας Σπύρος Δοξιάδης και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης, ανέρχεται σε 50.476.400 ευρώ και διαρκεί μέχρι 31/03/2023.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση, αντικείμενο/στόχος της Δράσης είναι η δωρεάν διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων κατά του καρκίνου του μαστού. Στους σκοπούς της δράσης περιλαμβάνονται επίσης η μείωση στην πίεση στο συστήματος υγείας, η μείωση στο κόστος θεραπείας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η βελτίωση στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας σε μη προνομιούχες ομάδες του γυναικείου πληθυσμού της χώρας.

Όπως επίσης, η επέκταση της λειτουργικότητας του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ), η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η καταγραφή και η δυνατότητα επεξεργασίας στατιστικών δεδομένων μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η εφαρμογή πολιτικών προαγωγής της υγείας, της ευημερίας και του προσδόκιμου ζωής και επιβίωσης για τη βελτίωση και ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της Χώρας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ

Η τιμή αποζημίωσης των δημοσίων και ιδιωτικών Μονάδων Υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για την προληπτική διαγνωστική εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας ορίζεται σε 35 ευρώ. Η τιμή αποζημίωσης της κλινικής εξέτασης από κατάλληλες ειδικότητες ιατρών των Μονάδων Υγείας, ορίζεται σε 30 ευρώ. Η τιμή αποζημίωσης της εξέτασης του υπερηχογραφήματος μαστού ορίζεται σε 8,28 ευρώ.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας