24 Σεπτεμβρίου 2023

Μπλουζάκι σωσίβιο για παιδιά! Μια εντυπωσιακή εφεύρεση από μαθήτριες λυκείου!Μια ομάδα μαθητριών λυκείου από την Αριζόνα εφηύρε ένα ειδικό μπλουζάκι για παιδιά, το οποίο αν χρειαστεί μετατρέπεται αυτόματα σε σωσίβιο.

Το «Watawescue» μπορεί να χρησιμοποιείται σε παιδιά ηλικίας δυο έως τεσσάρων ετών για να το φοράνε ενώ παίζουν κοντά σε πισίνες.

«Εάν το παιδί πέσει κατά λάθος στο νερό, ο μηχανισμός θα ενεργοποιηθεί και θα φουσκώσει ένα ενσωματωμένο σωσίβιο κάτω από τα χέρια τους» εξηγεί η Briana Soto, μέλος της ομάδας του σχολείου Girls Leadeship Academy της Αριζόνα.

Την ίδια στιγμή ο δυνατός ήχος που προκαλείται από το μηχανισμό αναλαμβάνει να προειδοποιήσει τους παρευρισκομένους πως το παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Δεν προορίζεται να αντικαταστήσει το σωσίβιο» είπε η Soto, «αλλά θα βοηθήσει στην ασφάλεια των παιδιών όταν παίζουν δίπλα σε πισίνες».

photo-watawescue-shirt

 

Τα κορίτσια αποφάσισαν να το κατασκευάσουν, αφού εξέτασαν τα αρχεία της πολιτείας τους. Όπως ανέφερε η Soto, στους πρώτους 6 μήνες του 2012 σημειώθηκαν 46 θάνατοι από πνιγμό στην Αριζόνα, με δεκαπέντε από αυτά τα θύματα να είναι παιδιά. «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να εφεύρουμε κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά» είπε.

Η Soto και η ομάδα της είναι μια από τις 16 ομάδες που επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα InvenTeams 2012-2012, μια πρωτοβουλία πανεπιστημίων που έχουν σαν σκοπό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών στην επιστήμη και τα μαθηματικά.

Σαν έπαθλο θα λάβουν το ποσό των 10.000 δολαρίων προκειμένου να περάσουν το Watawescue στη μαζική παραγωγή, παράλληλα με συμβουλές από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το σχολείο Girls Leadership Academy είναι το πρώτο και μοναδικό σχολείο θηλέων της πολιτείας. Εξυπηρετεί κυρίως οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, με το 81% των μαθητριών του να προέρχονται από οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας