9 Δεκεμβρίου 2022

Γιόγκα: Αυτά είναι τα 5 σημαντικά οφέλη για το σώμα και την υγεία

Η γιόγκα είναι μία από τις πιο απλές μορφές άσκησης που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε την υγεία, το μυαλό και το σώμα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα λεπτό στρώμα γυμναστικής και άνετο ρουχισμό.

Η γιόγκα δεν βελτιώνει μόνο την ευλυγισία, συμβάλλει στη γενική υγεία και ευεξία.

Γιόγκα: 5 σημαντικά οφέλη για το σώμα και την υγεία

  • Ευλυγισία: Σίγουρα έχετε παρατηρήσει πόσο ευλύγιστοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα. Η ευλυγισία δεν αποτελεί προϋπόθεση για να κάνει κάποιος γιόγκα, οι συχνές συνεδρίες όμως, θα αυξήσουν σταδιακά την ευλυγισία σας. Ως αποτέλεσμα, μια στάση που αρχικά σας φαινόταν αδύνατη, θα καταλήξει να σας φαίνεται απλή. Παράλληλα με την αύξηση της ευλυγισίας, οι ενοχλήσεις και οι πόνοι που συνδέονται με την καθιστική ζωή, σταδιακά θα υποχωρούν, ενώ θα βελτιωθεί η στάση του σώματος.
  • Δύναμη: Έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε συνεδρίες Hatha Yoga επί 8 εβδομάδες, αύξησαν τη μυϊκή τους μάζα και βελτίωσαν τη σωματική τους δύναμη. Η γιόγκα βασίζεται σε ασκήσεις σωματικού βάρους που διεγείρουν τους μυς με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα push-ups, τα ροκανίσματα και η σανίδα.
  • Μειώνει το στρες: Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας και να σας προσφέρει την αίσθηση της ενότητας. Οι στάσεις γιόγκα που συνδυάζουν εκτάσεις, ελεγχόμενη αναπνοή και τεχνικές χαλάρωσης, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος, την πίεση του αίματος και να βελτιώσετε τη λειτουργία της καρδιάς.
  • Ωφελεί τη σεξουαλική ζωή: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι οι συχνές συνεδρίες γιόγκα βελτιώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, τη διέγερση, τον οργασμό και τη γενική ικανοποίηση των γυναικών.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους: Όπως κάθε μορφή άσκησης, η γιόγκα μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Ακόμη και όταν το πρόγραμμα δεν είναι έντονο όσο ορισμένα αερόβια προγράμματα ή άλλες προπονήσεις, προκαλεί καύση θερμίδων.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας