21 Ιανουαρίου 2022

Πρόστιμο άνω των 60: Το 90% έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού

Το πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και έπειτα 100 ευρώ ανά μήνα δεν πρόκειται να ακυρωθεί, όπως δηλώνει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους. Δεν θα δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμων, πέρα από τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Ωστόσο, χαροποιεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση το γεγονός ότι πάρα πολλοί πολίτες σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή ομάδα έχουν εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 είτε έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

Ποιοι εξαιρούνται από το διοικητικό πρόστιμο

  • Κάτοικοι εξωτερικού
  • Όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές  κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο εμβολιασμός τους

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί σε όσους έχουν κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, αλλά το ραντεβού είναι μετά τις 17 Ιανουαρίου. Εκείνοι δυστυχώς, έπειτα και από διευκρίνιση του υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη, πρόκειται να κληθούν το διοικητικό πρόστιμο αρχικά των 50 ετών. Εάν ο εμβολιασμός παραταθεί για μετά τον Φεβρουάριο, τότε δυστυχώς οι πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι για οποιονδήποτε λόγο θα πρέπει να πληρώσουν εκ νέου.

 

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων