21 Ιανουαρίου 2022

Σεξ διατροφή: Λειτουργούν ευεργετικά οι αφροδισιακές τροφές στη libido;

Μπορεί όντως η αφροδισιακή κουζίνα να σας βοηθήσει να δώσετε μια καινούρια σπίθα στην σεξουαλική σας ζωή; Τροφές όπως τα στρείδια και η μαύρη σοκολάτα διαφημίζονται καιρό τώρα σαν φυσικά αφροδισιακά, με την ικανότητα να ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή. Αλλά λειτουργούν όντως; Και ναι και όχι.  Οι έρευνες δείχνουν ότι ως επί το πλείστον, η δύναμη των αφροδισιακών είναι όλη στο μυαλό μας. 

Τι είναι όμως τα αφροδισιακά; 

Είναι τροφές που πιστεύεται ότι έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ορμή, οι οποίες έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες.  Τροφές που αυξάνουν την γενετήσια ορμή, την δραστικότητα και την σεξουαλική απόλαυση. Σε όλο τον κόσμο, πολλές τροφές πιστεύεται ότι εμπίπτουν στην κατηγορία .Ορισμένα τρόφιμα έχουν θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα που πιστεύεται, ότι έχουν άμεσο αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ορμή, ενώ άλλα έχουν απλώς χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυξημένη διέγερση. Ας δούμε τώρα παρακάτω μερικά από τα φαγητά, που παραδοσιακά θεωρούνται αφροδισιακά και γιατί. 

  1. Πιπεριές τσίλι

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η καψαϊκίνη, η ένωση που μας δίνει την αψάδα στις πιπεριές, μπορεί επίσης να αυξήσει τη λίμπιντο σας, καμία όμως έρευνα δεν έχει δείξει ότι αυτό είναι αληθές. 

  1. Μαύρη σοκολάτα

 Το κακάο θεωρείται ότι αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί είναι τόσο δημοφιλές δώρο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.  Περιλαμβάνει μια ένωση που ονομάζεται φαινυλαιθυλαμίνη, ένα ήπιο διεγερτικό, που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή σας. Όμως οι έρευνες δείχνουν, ότι οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτα μπορεί στην πραγματικότητα να ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ από τις γυναίκες που δεν τρώνε.

  1. Σύκα 

Αυτό το μαλακό φρούτο ήταν ένα δημοφιλές αφροδισιακό στην ελληνική αρχαιότητα και συνδέεται με τη γονιμότητα λόγω των πολλών σπόρων του. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο.

  1. Μέλι

 Ο Ιπποκράτης, λέγεται ότι συνταγογραφούσε μέλι σε ασθενείς που χρειάζονταν λίγη βοήθεια με τη διέγερση, αλλά σήμερα, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. 

  1. Φράουλες

Μήπως η λέξη «αφροδισιακό» σας κάνει να σκέφτεστε φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Το φρουτο αυτό έχει γίνει σύμβολο των σέξι φαγητών. Χωρίς λόγο όμως. 

  1. Στρείδια

 Τα στρείδια, που πιστεύεται ότι μοιάζουν με τη γυναικεία ανατομία, θεωρούνται αφροδισιακά από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορία, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν, ότι έχουν πραγματικά αντίκτυπο στη σεξουαλική ορμή.

  1. Φιστίκια Αιγίνης

 Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία που κατανάλωναν 100 γραμμάρια φιστίκια για τρεις εβδομάδες είδαν αύξηση στη συνολική στυτική τους λειτουργία.  

  1. Σαφράν

 Αυτό το γλυκό, γήινο μπαχαρικό έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άτομα με κατάθλιψη που λαμβάνουν θεραπεία με φλουοξετίνη. Σε μια μελέτη, το σαφράν αποδείχθηκε ότι βοηθά στη στυτική δυσλειτουργία και οδηγεί σε πιο ικανοποιητικό σεξ.  Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι το σαφράν μπορεί να βελτιώσει τη διέγερση, τη λίπανση και τον πόνο στις γυναίκες.  

Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε κι εσείς τα αφροδισιακά φαγητά, για να δείτε αν θα λειτουργήσουν. Παρόλα αυτά, εμείς συνιστούμε μια επίσκεψη στον γιατρό σας, καθώς έτσι, θα έχετε εγγυημένα αποτελέσματα και απαντήσεις.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων