21 Ιανουαρίου 2022

Αυστραλία Όμικρον: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το peak του νέου κύματος

Η Αυστραλία πιθανότατα πλησίασε στο αποκορύφωμα του κύματος Όμικρον, όπως δήλωσαν οι αρχές το Σάββατο 15 Ιανουαρίου. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι οι καθημερινές μολύνσεις θα παραμείνουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ για “τις επόμενες εβδομάδες” αφού περισσότερα από 100.000 κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα. Έχοντας περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω σκληρών περιορισμών νωρίτερα κατά την πανδημία, η Αυστραλία υφίσταται πλέον κρούσματα ρεκόρ από την παραλλαγή Όμικρον.

Πώς προχωρά η Όμικρον στην Αυστραλία

Τα περισσότερα μέρη της χώρας έχουν στραφεί σε μια στρατηγική συμβίωσης με τον ιό καθώς έφτασαν σε υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια μολύνσεις έχουν καταγραφεί φέτος, σε σύγκριση με 200.000 το 2020 και το 2021 μαζί. “Δεν το έχουμε ξεπεράσει ακόμα και νομίζω ότι θα υπάρξει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που θα διαγνωστούν στην Αυστραλία τις επόμενες εβδομάδες”, είπε ο επικεφαλής υγείας Πολ Κέλι σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στο ξέσπασμα της Όμικρον.

Αλλά το μοντελοποίηση από ορισμένες πολιτείες “με κάνει να πιστεύω ότι είμαστε κοντά στην κορυφή αυτού του κύματος όσον αφορά τις περιπτώσεις”, είπε. Οι λοιμώξεις μειώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ η αύξηση των νοσηλειών στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, που έχει πληγεί περισσότερο, έχει επιβραδυνθεί ελαφρώς, έδειξαν επίσημα στοιχεία. Οι περισσότερες πολιτείες μάχονται με νοσηλεία ρεκόρ κατά τη διάρκεια του κύματος Omicron, με τις αρχές να λένε ότι οι μη εμβολιασμένοι νεαροί άνθρωποι σχηματίζουν «σημαντικό αριθμό» εισαγωγών στην Αυστραλία. “Βλέπουμε μια επιδημία μη εμβολιασμένων στους νέους, το βλέπουμε στις εισαγωγές στην εντατική“, είπε ο Kelly.

Η Αυστραλία συγκαταλέγεται στις πιο βαριά εμβολιασμένες χώρες κατά της COVID-19, με περισσότερο από το 92% των ατόμων άνω των 16 ετών να λαμβάνουν διπλές δόσεις εμβολίου και με τον ρυθμό της αναμνηστικής δόσης να επιταχύνεται. Η ιατρική εξαίρεση του αστέρα του τένις Νόβακ Τζόκοβιτς από τον εμβολιασμό προκάλεσε σάλο στη χώρα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ ​​Μόρισον, ασκώντας κριτική για τον χειρισμό του κύματος Όμικρον σε μια εκλογική χρονιά, ακύρωσε την Παρασκευή τη βίζα του Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά λόγω των κανόνων εισόδου στην COVID-19. Ο Τζόκοβιτς ζητά δικαστική απόφαση για να σταματήσει την απέλασή του.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων