21 Ιανουαρίου 2022

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Παραδίδει στον Μπάιντεν την ήττα της εντολής εμβολίου COVID-19

Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ: Η εντολή μπλοκαρίστηκε με 6-3 την Πέμπτη Η εντολή εμβολίου Μπάιντεν «δεν είναι ζήτημα ασφάλειας στο χώρο εργασίας»: Δρ. Siegel Ο Δρ Marc Siegel και ο πρώην εισαγγελέας των ΗΠΑ Andy McCarthy συζητούν τα επιχειρήματα του Ανωτάτου Δικαστηρίου σχετικά με τις ομοσπονδιακές εντολές του προέδρου για εμβόλια σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Οι φιλελεύθεροι σε όλη τη σφαίρα του Twitter αντέδρασαν με θυμό, επιθέσεις στους Ρεπουμπλικάνους και εκκλήσεις προς τους Δημοκρατικούς να συσκευάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας να μπλοκάρει την εντολή εμβολίου του Προέδρου Μπάιντεν σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Η συντηρητική πλειοψηφία του Ανωτάτου Δικαστηρίου επέλεξε να παρατείνει και να βαθύνει τη δυστυχία της πανδημίας», έγραψε στο Twitter η ένωση κοινωνικής δικαιοσύνης Alliance For Justice ως απάντηση στην απόφαση 6-3 της Πέμπτης που μπλόκαρε την εντολή του Μπάιντεν.

“Ο κόσμος χρειάζεται πίσω τα δικαστήριά του. #ExpandtheCourt.” Πολλοί φιλελεύθεροι ειδήμονες και αρθρογράφοι προσπάθησαν να υποτιμήσουν τους μη εμβολιασμένους. «Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να παρατείνουν την πανδημία – να αρρωστήσουν και να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι – ώστε να μπορούν να κατηγορήσουν τον Μπάιντεν και να κερδίσουν τις εκλογές», έγραψε στο Twitter ο πρώην διευθυντής της DNC Comms και ο αντικαταστάτης του Ομπάμα Μπραντ Γούντχαουζ. “Και το Ανώτατο Δικαστήριο απλώς τους βοήθησε. Αίσχος”.

Ο πρώην σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον, Ζακ Πετκανάς, κατηγόρησε το δικαστήριο για «παράταση της πανδημίας», ενώ άλλοι κατηγόρησαν τον πρώην πρόεδρο Τραμπ και κάλεσαν τον Μπάιντεν να δράσει.

Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε μικτές αποφάσεις σε δύο υποθέσεις που αμφισβητούν τις εντολές εμβολίου κατά της COVID-19 της διοίκησης Μπάιντεν, επιτρέποντας την έναρξη ισχύος της απαίτησης ορισμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης ενώ εμποδίζει την επιβολή εντολής για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους.

Ο τελευταίος, ένας κανόνας της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, είπε ότι οι επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους έπρεπε να απαιτούν από τους εργαζόμενους να εμβολιάζονται ή να κάνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις και να φορούν μάσκα.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων