21 Ιανουαρίου 2022

Ενώπιος Ενωπίω: Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νίκο Χατζηνικολάου

Καλεσμένος στο Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για όλα, με φόντο φυσικά την πανδημία και τη νέα παραλλαγή Όμικρον που έφερε επιπλέον μέτρα και δυσχέρανε πολίτες αλλά και επιχειρήσεις. Αναφέρθηκε στην πορεία της οικονομίας, ενώ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τους εργαζομένους με μία επιπλέον αύξηση του κατώτατου μισθού. Μια απολαυστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, πραγματικά!

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός

Για τα μέτρα της οικονομίας απέναντι στην Όμικρον: “Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος”.

Για την εξέλιξη της πανδημίας: “Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας εξακολουθούν και κινδυνεύουν και απο τη μετάλλαξη Όμικρον. Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία. Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί”. 

Για το ΕΣΥ και τη δυναμική της αντιμετώπισης του κορωνοϊού: “Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ και έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Το ΕΣΥ δεν κατέρρευσε, ούτε θα καταρρεύσει. Η μελέτη κ. Τσιόδρα και Λύτρα δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε. Όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω.” Για το σενάριο να κλείσουν τα σχολεία: “Απεύχομαι να χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί. Άνοιξαν πολύ οργανωμένα και σπεύσαμε να καλύψουμε τα κενά. Ο τρόπος που χειριστήκαμε τα σχολεία ήταν σοβαρός και υπεύθυνος. Το 50+1 μας το επέδειξε η Επιτροπή”.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάϊο, ενισχύοντας τους εργαζομένους ακόμη περισσότερα απέναντι στο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την Ελλάδα: “Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου”.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων