16 Αυγούστου 2022

Σώμα: Μπορεί να κινείται μέχρι και 17 μήνες μετά το θάνατο

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το μεγάλο χάσμα μεταξύ της ζωής και του θανάτου. Για το τι γίνεται το σώμα μας όταν πεθάνουμε. Εάν φυσικά αυτή υπάρχει. Ενώ ο καθένας προσωπικά αλλά και κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του φιλοσοφίες και μοναδικές ιδέες πάνω στο ζήτημα, πλέον αρχίζουμε να μαθαίνουμε πολλά περισσότερα επιστημονικά δεδομένα για την νεκρή σωματική μορφή.

Μία επιστήμονας από την Αυστραλία ανακάλυψε ότι τα ανθρώπινα σώματα κινούνται για περισσότερο από ένα χρόνο μετά το θάνατό τους. Αυτά τα ευρήματα θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις σε τομείς τόσο διαφορετικούς από την παθολογία στην εγκληματολογία.

Η ερευνήτρια Alyson Wilson μελέτησε και φωτογράφισε τις κινήσεις των πτωμάτων σε χρονικό διάστημα 17 μηνών.

Πώς έγινε η μελέτη στο νεκρό σώμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Wilson και η ομάδα της εστίασαν μια κάμερα για 17 μήνες στην Αυστραλιανή Εγκατάσταση AFTER. Λάμβαναν εικόνες ενός πτώματος κάθε 30 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για όλη τη διάρκεια των 17 μηνών, το πτώμα κινούνταν συνεχώς.

«Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι τα χέρια κινούνταν σημαντικά. Από εκεί που αρχικά βρισκόντουσαν προς τα κάτω δίπλα στο σώμα κατέληξαν στο πλάι του», είπε η Wilson.

Οι ερευνητές περίμεναν κυρίως κάποιου είδος κίνησης κατά τα πολύ πρώιμα στάδια της αποσύνθεσης, αλλά η Wilson εξήγησε περαιτέρω ότι η συνεχής κίνησή τους εξέπληξε πλήρως: «Πιστεύουμε ότι οι κινήσεις σχετίζονται με τη διαδικασία της αποσύνθεσης, καθώς το σώμα μουμιοποιείται και οι σύνδεσμοι στεγνώνουν».

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Forensic Science International: Synergy.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανόηση αυτών των κινήσεων μετά το θάνατο και του ρυθμού αποσύνθεσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη εκτίμηση του χρόνου θανάτου. Η αστυνομία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτό, καθώς θα μπορούσε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα σε αγνοούμενους και να το συνδέσει με ένα αγνώστου ταυτότητας πτώμα.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας