21 Ιανουαρίου 2022

Αθλητισμός παιδιά: Πώς η γιόγκα βοηθά τα παιδιά σχολικής ηλικίας [vid]

Η γιόγκα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στα παιδιά. Η γιόγκα και η ενσυνειδητότητα έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία σε παιδιά σχολικής ηλικίας (ηλικίας 6 έως 12 ετών). Η γιόγκα βελτιώνει την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή και την αερόβια ικανότητα στα παιδιά. Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών έχει ήδη δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την εστίαση, τη μνήμη, την αυτοεκτίμηση, τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τη συμπεριφορά στην τάξη, και μπορεί ακόμη και να μειώσει το άγχος και το στρες στα παιδιά.

Αναδυόμενες ερευνητικές μελέτες υποδηλώνουν επίσης ότι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) βελτιώνοντας τα βασικά συμπτώματα της, συμπεριλαμβανομένης της απροσεξίας, της υπερκινητικότητας και της παρορμητικότητας. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τις σχολικές επιδόσεις σε παιδιά με ΔΕΠΥ. Ένας αυξανόμενος αριθμός σχολείων ενσωματώνει τώρα τη γιόγκα και την ενσυνειδητότητα σε προγράμματα φυσικής αγωγής ή προγράμματα στην τάξη, και πολλά στούντιο γιόγκα προσφέρουν μαθήματα για παιδιά σχολικής ηλικίας. Η γιόγκα μπορεί να είναι παιχνιδιάρικη και διαδραστική για γονείς και παιδιά στο σπίτι, επίσης.

Η Jessica Mei Gershen, πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα που διδάσκει γιόγκα σε παιδιά στο Brooklyn Yoga Project και ιδρύτρια του Yoga For All Needs, συνιστάσ τους γονείς και τους δασκάλους να κάνουν τη γιόγκα παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική για τα παιδιά, είτε στην τάξη είτε στο σπίτι. Στα μαθήματα γιόγκα της, η Γκέρσεν συνθέτει διασκεδαστικά παιχνίδια και ιστορίες με θετικά θέματα όπως συμπόνια, ευγνωμοσύνη και δύναμη.

«Η γιόγκα είναι πραγματικά αποτελεσματική γιατί είναι τόσο απτή. Η εκμάθηση σωματικών στάσεων δημιουργεί αυτοπεποίθηση και δύναμη καθώς και τη σύνδεση μυαλού-σώματος», λέει η Gershen. Σύμφωνα με την ίδια, τα οφέλη της γιόγκα ξεπερνούν τη φυσική κατάσταση και επίσης επιτρέπουν στα παιδιά να χτίσουν αυτοπεποίθηση και επίγνωση πέρα ​​από την τάξη. «Μέσα από τη γιόγκα, τα παιδιά αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι είναι δυνατά και στη συνέχεια μπορούν να μεταφέρουν αυτή τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την αποδοχή και τη συμπόνια στον κόσμο», καταλήγει.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων