20 Ιανουαρίου 2022

Beauty snacking: Τι είναι αυτό το διάλειμμα ευεξίας και πώς επιτυγχάνεται;

Το φαινόμενο «beauty snacking» εμφανίστηκε κατά τα πρώτα lockdown και φαίνεται να αποτελεί  βασική τάση για τη χρονιά που έρχεται. Τι σημαίνει όμως αυτός ο όρος και πώς εντάσσεται στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών; Το «Beauty snacking», αυτή η σύντομη στιγμή ομορφιάς που συνδυάζει χαλάρωση και ευχαρίστηση, για να σπάσει τη ρουτίνα των μαθημάτων στο σπίτι, είναι μια από τις σημαντικότερες τάσεις της εποχής.

Ένα διάλειμμα ευεξίας

Αυτό το φαινόμενο γεννήθηκε από την πλήξη των πρώτων lockdown κατά τη διάρκεια των οποίων οι καταναλωτές έμαθαν να εναλλάσσουν τις κουραστικές και ατελείωτες μέρες της διαδικτυακής εργασίας τους, με στιγμές κουκούλας στο μπάνιο τους: μια στιγμή στην μπανιέρα, μια μάσκα με κάρβουνο στο πρόσωπο, ένα scrub ή σπιτική θεραπεία μαλλιών. Αυτές οι μικροσυνεδρίες αυτοφροντίδας είχαν στόχο να κάνουν ένα αναζωογονητικό, δυναμωτικό διάλειμμα, το οποίο βοήθησε να αποφευχθεί η μονοτονία αυτής της περιόδου κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Σε αντίθεση με ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, η επιστροφή στο γραφείο δεν άλλαξε πραγματικά αυτές τις νέες συνήθειες που υιοθέτησαν γυναίκες και άνδρες κατά τη διάρκεια του lockdown. Η τάση δεν αφορά την εφαρμογή μιας γρήγορης μάσκας προσώπου στη μέση του ανοιχτού χώρου, αφορά τη χρήση ορισμένων – πιο διακριτικών – προϊόντων οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να δώσουν ώθηση στο ηθικό του ατόμου, καθώς και στο δέρμα του. Το WGSN το περιγράφει ως «μικρές στιγμές ομορφιάς» για να «σπάσει τον τρόπο ζωής της εργασίας στο σπίτι ή να δημιουργήσει στιγμές ευχαρίστησης».

Για τι είδους προϊόντα πρόκειται;

Υπάρχει μια πληθώρα προϊόντων που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτή τη νέα πρακτική και αναμένεται να έρθουν περισσότερα το 2022: βάλσαμο για τα χείλη και απολέπιση, μάσκες ταχείας δράσης προσώπου, μάσκες ματιών και επιθέματα κ.λπ. Ανάμεσα στα καλλυντικά που ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή τη μοντέρνα ρουτίνα δεν είναι άλλα από τα ενυδατικά νέφη και τα σπρέι που δεν επηρεάζουν το μακιγιάζ κάποιου. Τα ξηρά σαμπουάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ δύο συναντήσεων, ενώ πολλά εργαλεία για το πρόσωπο, όπως τα περίφημα ρολά από πέτρες νεφρίτη ή ροζ χαλαζία, και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για μασάζ gua sha μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα γρήγορο, χαλαρωτικό κτύπημα.

Το «snacking ομορφιάς» θα λάβει επίσης έναν πιο κυριολεκτικό ορισμό με βρώσιμα προϊόντα περιποίησης δέρματος σε σχήμα γλυκών και μπάρες υγείας που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς το 2022.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων