20 Ιανουαρίου 2022

Ευτυχία αυτοφροντίδα: 5 αρνητικές συνήθειες προς αποφυγή για να είμαστε ευτυχισμένοι

Αν ρωτούσατε τους περισσότερους ανθρώπους τι θέλουν περισσότερο από τη ζωή, η απάντηση θα ήταν να είναι ευτυχισμένοι. Αρκετά απλός στόχος, σωστά; Αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, η ευτυχία είναι άπιαστη. Δεν είναι ότι δεν την θέλουν, αλλά οι κινήσεις που κάνουν για να την κατακτήσουν, την απωθούν. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ «Γιατί δεν είμαι χαρούμενος;» τότε θα βρείτε εδώ την απάντηση! Κανείς δεν επιλέγει συνειδητά να είναι δυστυχισμένος, αλλά μπορείτε να προκαλέσετε στον εαυτό σας μεγάλη δυστυχία αν έχετε αρνητικές ψυχικές συνήθειες. Τα συναισθήματα που βιώνουμε στη ζωή είναι συχνά αποτέλεσμα των συνηθειών μας. Όμως, πώς θα το καταπολεμήσουμε αυτό;

Παραδείγματα συπεριφορών που σας στραγγίζουν την ευτυχία

1. Έχετε παράλογα χρονοδιαγράμματα: Όλοι προσπαθούν να εντάξουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα τις εκκρεμότητές τους. Ωστόσο, πολλές φορές τα χρονοδιαγράμματα και τα deadline, αντί να διευκολύνουν τη ζωή μας, μας προκαλούν άγχος και νευρικότητα. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να φροντίζετε τα χρονοδιαγράμματα που βάζετε στον εαυτό σας να είναι ρεαλιστικά και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις ημέρας. Αν καταφέρνετε να πετυχαίνετε λίγους στόχους την ημέρα, θα νιώθετε πιο αισιόδοξοι και πετυχημένοι.

2. Κρατάτε μνησικακία: Η εστίαση σε αρνητικά γεγονότα δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα. Όταν φτάσει στα άκρα, μια μνησικακία μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές ενέργειες και οι άνθρωποί σου να απομακρυνθούν από εσένα. Αν δεν το θέλετε αυτό, να σκέφτεστε με θετικό τρόπο. Μην σχολιάζετε τους άλλους και μην κριτικάρετε τη ζωή τους. Ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας και τη δική σας ζωή!

3. Ξοδεύετε πολύ χρόνο σκεπτόμενοι το παρελθόν ή το μέλλον: Είναι δύσκολο να είστε ευτυχισμένοι αν μετανιώνετε συνεχώς για το παρελθόν ή αν φοβάστε το μέλλον. Μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος σας και αποφύγετε να ασχοληθείτε με αυτά. Αποφύγετε να ανησυχείτε για το μέλλον. Το να ανησυχείτε
ειλικρινά δεν απομακρύνει τα προβλήματα του αύριο. Μια μέρα ανησυχίας είναι πιο κουραστική από μια μέρα που επιθυμείτε να είστε παραγωγικοί!

4. Αποκτάτε τη νοοτροπία του μόνιμου θύματος: Είναι σύνηθες να αναζητά ο καθένας δικαιολογίες για τις αρνητικές του εμπειρίες. Συχνά προσπαθεί να δικαιολογήσει την παραμονή στις τρέχουσες συνθήκες του. Όμως, κάλλιστα μπορεί να πέσει θύμα κάποιας ατυχούς κατάστασης, αλλά είναι δική του ευθύνη να προσπαθήσει να βγεί από αυτήν.

5. Συγκρίνετε τη ζωή σας με τη ζωή των άλλων: Ο καθένας έχει σύνολο ταλέντων, δεξιοτήτων και εμπειριών. Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους. Αν θέλετε να κάνετε μια τέτοια σύγκριση, συγκρίνετε τον εαυτό σας με το πρόσφατο παρελθόν σας. Εκεί θα δείτε την εξέλιξή σας!

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων