8 Ιουνίου 2023

Πιθανή η εφαρμογή rapid test και σε εμβολιασμένους κατά την διάρκεια των εορτών

Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το μεσημέρι της Δευτέρας λέγοντας για το συγκεκριμένο μέτρο ότι εκεί που θα παρατηρηθεί συνωστισμός εάν κριθεί αναγκαίο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε εγκαίρως.

Μετά από διευκρινιστική ερώτηση, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι εάν το συγκεκριμένο μέτρο κριθεί απαραίτητο τότε το κόστος θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα πρέπει να υποβληθεί σε rapid test για να επισκεφθεί χώρους που αυτό θα χρειάζεται για την είσοδο.

Σε νέα ερώτηση για το κόστος ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό προσθέτοντας ότι «εάν κριθεί ότι μέσα στις γιορτές προκειμένου να μην διαταράξουμε τη λειτουργία της αγοράς , θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι «η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον ενδεχομένως να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα και για τους εμβολιασμένους γιατί είναι αχαρτογράφητη η Όμικρον έτσι ώστε και αυτοί να προστατευθούν και να προστατεύσουμε την κοινότητα από τη διασπορά».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. «Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας