5 Ιουλίου 2022

Διατροφή: Πώς θα φάτε υγιεινά έξω ή με delivery

Η διατροφή σε εστιατόριο ή με delivery δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα ανθυγιεινή. Μπορούμε να προσέξουμε τι θα παραγγείλουμε ώστε αυτό που θα φάμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαβερό.

Ξεκινώντας τον προγραμματισμό σκέψου τι θα ήθελες να φας και τι θα έχεις φάει μέχρι το τραπέζι. Μπορείς κάλλιστα να κλέψεις λίγο από το πρωινό και το μεσημεριανό για να φας κάτι παραπάνω στο βράδυ, αν σκοπεύεις να βγεις για δείπνο. Αντίστοιχα πράττεις για μεσημεριανή έξοδο.

Οι γαρνιτούρες χωρίζονται σε καλές και κακές. Τα dressing και οι σάλτσες κάνουν σίγουρα πολύ ενδιαφέρονται τα πιάτα, όμως πολλές φορές μπαίνουν σε υπερβολικές ποσότητες. Αν ζητάς τις γαρνιτούρες και τις σάλτσες σε ξεχωριστά πιάτα στο πλάι έχεις καλύτερο έλεγχο του τι τρως και κυρίως της ποσότητας. Αν έχεις επιλογή μαγειρέματος της γαρνιτούρας, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Μπορεί η επιλογή της ψητής πατάτας να σου φαίνεται χειρότερη από την τηγανητή, όμως η καθόλου πατάτα είναι ακόμα χειρότερη.

Υγιεινή διατροφή έξω

Όταν βγαίνουμε έξω με φίλους ή με τη σύντροφό μας βγαίνουμε για την παρέα περισσότερο και λιγότερο για το φαγητό. Αν δίνεις χρόνο στο στομάχι σου, δεν τρως απλά λιγότερο, παρατείνεις και τη διάρκεια της εξόδου. Γρήγορα χρειάζεται να τρως μόνο στον στρατό, όταν είσαι έξω με φίλους κάνε το ακριβώς αντίθετο. Μεταξύ των πιάτων κάνε μεγαλύτερα διαλείμματα για κουβέντα και απόλαυσε το φαγητό σου σε μικρές μπουκιές που θα παρατείνουν τη διαδικασία. Έτσι κι αλλιώς το στομάχι χρειάζεται από 15 ως 20 λεπτά για να δώσει το σήμα ότι είναι εντάξει. Αν τρως αργά θα το πιάσεις νωρίτερα και θα αποφύγεις την παρασπονδία.

Ακόμα κι αν δεν είσαι ο ψυχαναγκαστικός με τη ζυγαριά στο χέρι όταν τρως σπίτι, ξέρεις ότι οι μερίδες έξω είναι λίγο μεγαλύτερες από αυτές που θα ήθελες. Για να μην αναφέρουμε τον κλασικό τύπο στην παρέα που έχει την τάση να στρογγυλοποιεί προς τα πάνω την παραγγελία. Δεν είναι ντροπή να πεις ότι θα μοιραστείς ένα μεγάλο πιάτο με κάποιον από την παρέα ώστε να φας από περισσότερα πιάτα. Όπως επίσης δεν είναι ντροπή να πεις να σου ετοιμάσουν την υπόλοιπη μερίδα για το σπίτι μόλις νιώσεις ότι το παρακάνεις. Το φαγητό έξω πρέπει να μείνει παρεΐστικη απόλαυση. Και οι όποιοι περιορισμοί είναι αναγκαίοι για να μην τη στερηθείς.

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

Δημοφιλή Εβδομάδας