20 Ιανουαρίου 2022

ΕΣΑμεΑ πράξη Cross4all: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Υγεία και Ισότιμη Πρόσβαση για Όλους”

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εταίρος του έργου Cross4all, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργανώνει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου, για την παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου Cross4all, το οποίο έχει ως με αντικείμενο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των εμποδίων πρόσβασης των ευάλωτων πληθυσμών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 10:00 με 12:30, μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom:

Σύνδεσμος: https://us02web.zoom.us/j/6974044525 (Passcode: 2021)

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχει υπηρεσία διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Για τη συμμετοχή, θα πρέπει να αποστείλετε επισυναπτόμενη Αίτηση συμπληρωμένη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας: κ. Αλέξανδρο Μουρούζη (Τ: +306977618182, [email protected]).

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Cross-border initiative for integrated health and social services promoting safe ageing, early prevention and independent living for all», με κωδική ονομασία «Cross4all», η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Η Πράξη Cross4all υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC Programme “Greece – The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020”, και εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο “1.2 Improvement of preventive health care and social services of children and elderly population” της Θεματικής Προτεραιότητας “1a. Promoting employment, labour mobility and social and cultural inclusion across borders”, στον Άξονα Προτεραιότητας “1. Development and Support of Local Economy”.

Λίγα λόγια για την πράξη Cross4all

Η Πράξη υλοποιείται βάσει της υπ. αριθμ. N1-SO1.2-SC015/02.04.2018 Σύμβασης Επιχορήγησης (αγγλ. Subsidy Contract) η οποία υπογράφθηκε στις 02.04.2018 μεταξύ της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος (αγγλ. Managing Authority of the Cooperation Programme) και του Επικεφαλής Δικαιούχου της Πράξης (αγγλ. Lead Beneficiary), δηλαδή του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Το ζήτημα της ίσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας

Σκοπός της Πράξης Cross4all

Η Πράξη Cross4all, αναγνωρίζοντας ότι η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη όλων των πολιτών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων, αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στη διασυνοριακή περιοχή, έχει ως στόχους:

  1. Την άρση των εμποδίων στην παροχή υπηρεσιών προληπτικής υγείας και φροντίδας σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
  2. Τον σχεδιασμό καινοτόμων πρακτικών για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και τη βελτίωση της πρόσβασης και της προσβασιμότητας για όλους.
  3. Την εφαρμογή νέων προσεγγίσεων παροχής φροντίδας στο σπίτι που επικεντρώνονται στις ανάγκες όσων διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή/και σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές.
  4. Τη βελτίωση των γνώσεων για την υγεία (αγγλ. health literacy) και των γνώσεων ψηφιακής υγείας (αγγλ. digital health literacy).
  5. Η προώθηση στρατηγικών για την ανάπτυξη κοινών, ολοκληρωμένων συστημάτων υγείας και κοινωνικής μέριμνας χωρίς σύνορα.

 

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων