17 Ιανουαρίου 2022

Διεθνής συνεργασία της φαρμακευτική εταιρείας Boehringer Ingelheim με την με τη Google

Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Google για την έρευνα και την εφαρμογή κβαντικής υπολογιστικής και τεχνητής νοημοσύνης στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη. Αυτή η ένωση δυνάμεων έχει σκοπό να επιταχύνει την φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη. Πρόκειται για την  1η διεθνή συνεργασία της Google με φαρμακευτική εταιρεία στον τομέα της εκμετάλευσης Κβαντικής υπολογιστικής για την ανάλυση μεγάλων μορίων. Η τριετής συνεργασία θα επιτρέψει στη Γερμανική εταιρεία να συνδυάσει την εμπειρογνωμοσύνη της στον τομέα του σχεδιασμού Φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστή και τους πόρους της Google στην ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και αλγορίθμων.

Η είδηση ανακοινώθηκε στα πλαίσια του Innovation forum 2021, του ετήσιου φορουμ καινοτομίας που διοργανώθηκε απο την Γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στις 24 Νοεμβρίου.

Η συνεργασία αποτελεί μέρος του ψηφιακού μετασχηματισμού της Boehringer Ingelheim, -διαφαίνεται ταχεία στροφή στις ψηφιακές τεχνολογίες υγείας-, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των επενδύσεών της σε ψηφιακές τεχνολογίες, καλύπτοντας βασικούς τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), η μηχανική μάθηση (machine learning) και η επιστήμη δεδομένων (data science) για την καλύτερη κατανόηση των ασθενειών, μοριακό επίπεδο  και των βιοδεικτών τους με στόχο την ανευρεση  θεραπείας με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι υπολογιστικές προσεγγίσεις χρησιμοποιούνται ήδη στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη φαρμάκων.

“Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με την ένωση των δυνάμεων με τη Google, την ηγετική τεχνολογική επιχείρηση σε ό,τι αφορά την κβαντική πληροφορική”, αναφέρει ο κος Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος & Δ/νων Συμβουλος της Boehringer Ingelheim, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. “Η κβαντική πληροφορική έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει και να ενισχύσει σημαντικά τις διαδικασίες Ερευνας & Αναπτυξης (R&D) στη βιομηχανία μας. Η κβαντική πληροφορική εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μια αναδυόμενη τεχνολογία. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να μας βοηθήσει να παρέχουμε θεραπευτικά οφέλη σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους με καινοτόμα και πρωτοποριακά φάρμακα στο μέλλον”, πρόσθεσε στην ομιλία του ο κος Αναγνωστάκης

Πηγή

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων