21 Ιανουαρίου 2022

Κατοικίδια φυτά εσωτερικού χώρου: Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές φυτών για σπίτι με κατοικίδια;

Αναζητάς φυτά εσωτερικού χώρου φιλικά προς τα κατοικίδια, ασφαλή για γάτες και σκύλους; Η εύρεση ασφαλών φυτών εσωτερικού χώρου τόσο για γάτες όσο και για σκύλους μπορεί να είναι μία πρόκληση. Έχοντας ένα χαριτωμένο σκυλάκι και μερικές γάτες στο σπίτι, είναι λογικό να ανησυχείς για τα νέα φυτά και λουλούδια που θέλεις να φέρεις στο σπίτι. Δεν γνώριζες ότι υπάρχουν τοξικά φυτά για τα ζωάκια μας; Κι όμως υπάρχουν! Για παράδειγμα, τα κρίνα είναι πολύ τοξικά και συχνά θανατηφόρα, αν καταναλωθούν από τα κατοικίδιά μας. Για τον λόγο αυτό, εμείς σου συγκεντρώσαμε εδώ μερικά από τα φυτά εσωτερικού χώρου που σίγουρα θα λατρέψει και το ζωάκι σου.

Οι καλύτερες επιλογές φυτών εσωτερικού χώρου

  • Φοίνικας Αρέκα: Ο φοίνικας αρέκα είναι φιλικός προς τα κατοικίδια ζωάκια μας. Ψηλώνει μέχρι τα 3,5 μέτρα και ευδοκιμεί σε υγρό έδαφος. Θέλει αρκετό φως και μπορεί να απορροφήσει όλους του ατμοσφαιρικούς ρύπους, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα του σπιτιού.
  • Αφρικανική βιολέτα: Εκτός από τα μωβ άνθη τους, τα οποία θα δώσουν χρώμα στο χώρο σου, η γάτα ή ο σκύλος σου θα το ευχαριστηθεί. Οι συγκεκριμένες βιολέτες χρειάζονται αρκετή υγρασία και ζέστη.
  • Καστανιά του Μαλαμπάρ (Money tree): Το δέντρο αυτό λέγεται και δέντρο του χρήματος. Δεν θεωρείται τοξικό για τα κατοικίδια ζωάκια μας, αλλά καλό είναι να τα κρατάμε μακριά από τα φυλλαράκια του δέντρου. Αν το ζωάκι μας τρέφεται συχνά με τα φύλλα του δέντρου, μπορεί να του προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Το συγκεκριμένο δέντρο λατρεύει το υγρό έδαφος και πρέπει να το τοποθετήσεις σε ένα σημείο που θα λούζεται από το ηλιακό φως για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα.
  • Φυτό αράχνη: Εύστοχα το συγκεκριμένο φυτό ονομάστηκε έτσι, καθώς τα φύλλα του μοιάζουν με
    πόδια αράχνης. Θεωρείται πως είναι ένα εύκολο φυτό στη συντήρησή του και κάνει για τους αρχάριους. Είναι εύκολο στο κλάδεμα και διατηρείται καλύτερα με έμμεσο ηλιακό φως. Το σημαντικότερο; Είναι πολύ φιλικό για τα ζωάκια μας.
  • Μπαμπού: Το μπαμπού θεωρείται και φυτό Καλής Τύχης. Αποτελεί ένα εξωτικό φυτό που θα
    λατρεύεις να το βλέπεις σπίτι σου! Ωστόσο, εκτός από την πολλή πρασινάδα που θα αποκτήσει ο χώρος σου, θα ψηλώσει αρκετά. Για τον λόγο αυτό, προτίμησέ το αν το σπίτι σου είναι ψηλοτάβανο! Είναι ένα υπέροχο φυτό, το οποίο καθαρίζει τον χώρο από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και είναι μία φιλική επιλογή για το σκύλο και τη γάτα σου.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να χαρίσεις στους φίλους σου τα φυτά που προκαλούν προβλήματα στα ζωάκια σου και να τα αντικαταστήσεις με άλλα πιο φιλικά δέντρα για εκείνα. Όμως, πρώτα από όλα, συμβουλέψου τον κτηνίατρο για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Ροή Αναρτήσεων