8 Δεκεμβρίου 2022

Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ)

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) έκλεισε φέτος 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας.

Με επιτυχία λειτούργησαν και φέτος 25 ομάδες υποστήριξης για τα μέλη, εκδόθηκε το τριμηνιαίο έντυπο «Επικοινωνούμε» καθώς και το επετειακό τεύχος για τα δέκα χρόνια του Συλλόγου. Πραγματοποιήθηκαν 8 ενημερωτικές ημερίδες με έγκριτους επιστήμονες και η συμμετοχή των μελών στην 16η Ημερίδα Κολύμβησης «Φωτεινή Παπαδογιαννάκη» επιβράβευσε το Σύλλογο και τα μέλη με την κατάκτηση έξι μεταλλίων.

Τον Απρίλιο του 2017 τα φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien Greece, βραβεύουν τον ΣΑμΣΚΠ με το βραβείο Συλλόγου Ασθενών (Patient Initiative Greece) επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες του Συλλόγου και το έργο των εθελοντών του,για την προσφορά και παροχή υποστήριξης, ενημέρωσης και συμπαράστασης προς τους ασθενείς με ΣΚΠ και τις οικογένειες τους.

Τον Μάρτιο του 2017 γυρίστηκε η Ταινία μικρού μήκους sMS (sharing Multiple Sclerosis). Ο ΣΑμΣΚΠ μετά από πολλή προσπάθεια κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την Πολλαπλή Σκλήρυνση! Με κύριους πρωταγωνιστές τα μέλη του Συλλόγου, το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους sMS φιλοδοξεί να μεταφέρει το μήνυμα “η Πολλαπλή Σκλήρυνση δε μας σταματά” ενημερώνοντας, διασκεδάζοντας και συγκινώντας τους θεατές.

Από το 2009 συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ημέρας για τη ΣΚΠ (MS Day), μια Καμπάνια Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη ΣΚΠ (MSIF) με διάφορα δρώμενα, δράσεις και δραστηριότητες σε όλη την Αθήνα που κορυφώνονται την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου, ημέρα που θεσπίστηκε για τη ΣΚΠ. Με θέμα την «Έρευνα» στις 29 Μαΐου 2018 ευαισθητοποίησε το κοινό στην Πλατεία Συντάγματος, ενημερώνοντας για τη χρόνια αυτή πάθηση μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων.

 

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας