3 Οκτωβρίου 2023

Φόβος για λουκέτο σε ιατρικά εργαστήρια στη ΜαγνησίαΓια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικροβιολογικά και ακτινοδιαγνωστικά εργαστήρια στη Μαγνησία μίλησαν σήμερα οι γιατροί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας. Μάλιστα , υπάρχουν και εργαστήρια που κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΠΥ, ενώ το πρόβλημα έγινε ακόμα χειρότερο μετά την επιβολή των capital controls.

Όπως είπε ο μικροβιολόγος Φώτης Χατζηδημητρίου, τα εργαστήρια είναι αυτά που σηκώνουν το βάρος των εξετάσεων για τους ασθενείς, με τον φόρτο εργασίας να έχει αυξηθεί κατά 30 με 50 %, αλλά οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ προς τα 57 μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια της περιοχής έχουν φτάσει από 100.000 ως 300.000 ευρώ.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευθύμιος Τσάμης μίλησε για μείωση του τζίρου των γιατρών κατά 40% συγκριτικά με το 2011, και τόνισε πως παρόλα αυτά οι γιατροί στηρίζουν τους ασφαλισμένους που δεν μπορούν να δώσουν ούτε τα 4 ευρώ της συμμετοχής.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ακτινολογικά εργαστήρια, με τον ΕΟΠΠΥ να έχει πληρώσει για τις οφειλές του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ενώ στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να πληρωθεί ο Μάρτιος.

Παράλληλα οι γιατροί μίλησαν και για το κούρεμα που έγινε στις οφειλές του 2008, και ανέφεραν την περίπτωση μικροβιολογικού εργαστηρίου που έχασε από το κούρεμα το ποσό των περίπου 180.000 ευρώ.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας