8 Ιουνίου 2023

Στην Ιταλία ξεκίνησε η ηλεκτρονική πώληση φαρμάκων

Ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων Eυρωπαίων, η Ιταλία οφείλει να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό των Βρυξελλών και να εξουσιοδοτήσει την πώληση φαρμάκων στο διαδίκτυο.

Ο Υπουργός Υγείας και ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου έδωσαν έγκριση για την πώληση στο διαδίκτυο των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.

Η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό δίκαιο θα επιτρέψει στους Ιταλούς να καταπολεμήσουν το παράνομο ηλεκτρονικό εμπόριο που βρίσκεται σε άνθηση, κυρίως όσον αφορά την πώληση του Viagra, αναβολικών προϊόντων ή των προϊόντων για την απώλεια βάρους, που είναι όλα πολύ επικίνδυνα.
Internet Drugs

Και ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζεται ήδη, η Ιταλία θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στις αρχές του Φθινοπώρου.

Υπάρχει όμως ένας σκεπτικισμός σχετικά με το αν θα εφαρμοστεί επιτυχώς το εν λόγω μέτρο.

«Τα φαρμακεία είναι καλά εδραιωμένα σε όλη την επικράτεια και τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και το προσωπικό ξέρουν να δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με την πελατεία. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει στο διαδίκτυο», δηλώνουν λίγο πολύ ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου (AIFA), η Ένωση Φαρμακοβιομηχανιών (Farmindustria) και η Ένωση Φαρμακοποιών ( Federfarma).

«Είναι μια εναλλακτική, αλλά δεν πιστεύω ότι οι Ιταλοί θα εγκαταλείψουν τον φαρμακοποιό που εμπιστεύονται», δηλώνει σχετικά ο Massimo Scaccabarozzi, Πρόεδρος της Farmindustria.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας