8 Ιουνίου 2023

Παράθυρο στο νόμο για να παραμείνουν τα ΜΗΣΥΦΑ στα φαρμακεία

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει σοβαρές ενστάσεις για τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ.

«Παράθυρο» να παραμείνουν στα φαρμακεία τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, αφήνει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Με δηλώσεις του την Πέμπτη στην Κοινωνία Ώρα MEGA, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «το θέμα με τα ΜΗΣΥΦΑ είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση, τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  έχει σοβαρές ενστάσεις για τη διάθεση των ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ. «Στο θέμα των ΜΗΣΥΦΑ μπορεί να έχουμε μια διαφορετική κατάληξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και αποκάλυψε ότι «ήδη υπήρξε μια συνάντηση στις Βρυξέλλες, ας περιμένουμε τις επόμενες μέρες».

Όπως είπε, η έκθεση για τα ΜΗΣΥΦΑ έλεγε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμφωνήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Η έκθεση λοιπόν του ΠΟΥ αναφέρει ότι υπάρχουν ηχηρότατες ενστάσεις για μεταφορά των ΜΗΣΥΦΑ σε άλλα κανάλια διανομής εκτός των φαρμακείων», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα διαθέτει ήδη πολυπληθές δίκτυο φαρμακείο, δεν έχει ανάγκη από επιπλέον σημεία πώλησης».

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας