24 Σεπτεμβρίου 2023

Σε απόγνωση το Ευγενίδειο Ίδρυμα χρωστάει μισθούς εισφορές στο ΙΚΑ και την εφορίαΤο Ευγενίδειο Ίδρυμα που μέχρι τώρα διακρίνονταν για την άψογη ιατρική παροχή υπηρεσιών έχει φτάσει τον τελευταίο καιρό στα κατώτερα όρια της ιατρικής αξιοπρέπειας καθώς χρωστάει σε εργαζόμενους μισθούς πολλών μηνών και εισφορές στο ΙΚΑ και την εφορία. Ο λόγος είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ του χρωστάει απάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ και αν δεν του αποδοθούν το ίδρυμα δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο της κρίσης.

Το ζήτημα είναι ότι αν δεν καταβληθούν οι 1,7 εκατ. ευρώ οφειλές τότε ούτε το ίδρυμα θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Ευγενίδειου ΙΔρύματος έχει ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου επιθυμεί να ενημερώσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και τους νοσηλευομένους ότι η οικονομική ασφυξία στην οποία ευρίσκεται η Κλινική, με συνέπεια τη μη καταβολή δεδουλευμένων μισθών στους εργαζομένους και λοιπών εισφορών σε Ι.Κ.Α. και εφορία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μάς οφείλει 1.720.000 ευρώ που αφορούν στα νοσήλια των μηνών Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου.
Με καταβολή έστω και μέρους του ποσού θα ήτο δυνατή η ικανοποίηση των εργαζομένων, αλλά και η ανταπόκρισή μας στις πολλαπλές υποχρεώσεις του Θεραπευτηρίου.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ενσκήψει στο πρόβλημα, προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία του ιστορικού Θεραπευτηρίου προς όφελος της κοινωνίας.
Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας