24 Σεπτεμβρίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποίησε το Άλμα ΖωήςΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) υλοποίησαν από τις 2 έως τις 16 Ιουνίου 2015 το πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν κλινικής εξέτασης μαστών για νέες γυναίκες ηλικίας 20–39 ετών.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας οι γυναίκες έκλειναν το ραντεβού τους για την δωρεάν κλινική εξέταση. Ανάλογα με την περίπτωση, όπου χρειάστηκε, οι γυναίκες παραπέμφθηκαν δωρεάν για υπέρηχο μαστού, για μαστογραφία ή FNA. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του προγράμματος είναι να αφυπνίσει κάθε γυναίκα αυτής της ηλικίας για τον καρκίνο του μαστού καθώς τα ηλικιακά όρια εμφάνισης της νόσου έχουν μειωθεί. Η παροχή της δωρεάν κλινικής εξέτασης σε όποιες γυναίκες το επιθυμούσαν στο διάστημα των 11 ημερών είναι η δίοδος στο να επιτευχθεί ο στόχος του προγράμματος.

Η μεγάλη συμμετοχή των γυναικών ενδυναμώνει τον αγώνα που δίνει ο Σύλλογος καθημερινά για την ενημέρωση του γενικού γυναικείου πληθυσμού ως προς την πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Συνολικά:
762 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν από χειρουργό μαστού.
360 γυναίκες παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα:
Αθήνα: 238 γυναίκες εξετάστηκαν
166 γυναίκες παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο
Πάτρα: 252 γυναίκες εξετάστηκαν
117 γυναίκες παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο
Θεσσαλονίκη: 272 γυναίκες εξετάστηκαν
77 γυναίκες παραπέμφθηκαν για δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο

Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τα καθαρά έσοδα του 6ου Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου Greece Race for the Cure® 2014.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας