22 Μαρτίου 2023

16 μήνες οφειλών και τραπεζική αργία οδηγούν τα νοσοκομεία στο κενό από έλλειψη υλικών

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στην προμήθεια υλικών στα Δημόσια Νοσοκομεία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού» (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.) παρεμβαίνει κάνοντας έκκληση πρός τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας ,Οικονομικών και Υγείας να δώσουν λύση.

Οι προμηθευτές εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού συνέχισαν να προμηθεύουν τα Νοσοκομεία και στηρίζουν καθημερινά – ακόμα και σήμερα – την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους μιας και τα υλικά αυτά είναι πολύ σημαντικά για την αντιμετώπιση πλήθους επειγόντων περιστατικών, παρά το γεγονός παραμένουν απλήρωτοι για 16 μήνες.

Για να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητες τους όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη μας έκαναν χρήση τραπεζικού δανεισμού μέχρι και την ημέρα που ξεκίνησε η τραπεζική αργία. Λόγω της τραπεζικής αργίας οι χρηματοδοτήσεις και οι εγκρίσεις νέων δανείων έχουν σταματήσει και είναι αβέβαιο εαν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μας ακόμα και αν ανοίξουν.

Κάνουμε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομίας, Οικονομικών και Υγείας να βρεθεί τρόπος άμεσα να προχωρήσουν τα Νοσοκομεία σε μερικές έστω πληρωμές των προμηθευτών εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει αυτή την στιγμή και που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσει σταδιακά σε σοβαρές ελλείψεις ορθοπεδικών υλικών στα Νοσοκομεία.

Στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα Νοσοκομεία χωρίς εκβιασμούς και τελεσίγραφα και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζοντας να αναγνωριστούν οι προσπάθειές μας και η θέλησή μας να βοηθήσουμε τις τόσο κρίσιμες για την χώρα μας στιγμες.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας