2 Απριλίου 2023

Στεγνώνει από φάρμακα η αγορά

Το σταμάτημα των παράλληλων εξαγωγών στα φάρμακα δεν κατάφερε να δώσει και καλή τροφοδοσία στην αγορά των φαρμάκων που ήδη αντιμετωπίζει ελλείψεις. Έχουν φύγει τουλάχιστον 25 κωδικοί φαρμάκων, οι ασθενείς γυρίζουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους ενώ από την άλλη δεν είναι λίγοι εκείνοι που δημιουργούν ένα μικρό στοκ στο σπίτι τους γιατί δεν ξέρουν πότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση με τις τράπεζες και πότε θα έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακά τους σε φυσιολογική ροή.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες «εξαφανίστηκαν» από τα ράφια των ελληνικών φαρμακείων τουλάχιστον 25 κωδικοί φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης που αφορούν σε αναπνευστικά, διαβητολογικά, νευρολογικά καθώς και ηπαρίνες.

Μάλιστα για τα φάρμακα αυτά το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να προχωρήσει σε απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί ο έλεγχος και η επάρκεια φαρμάκων στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών θα ενεργοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας