3 Οκτωβρίου 2023

Επαναλειτουργούν τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΛάρισαςΘετικές εξελίξεις ενόψει στο θέμα των χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας στην οποία βρίσκονται εδώ και περίπου 1,5 μήνα, αποφάσισε να εισηγηθεί στα μέλη τους, ο Σύλλογος Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τη δέσμευση από πλευράς διοίκησης για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία και των 11 χειρουργικών αιθουσών οι 10 εκ των οποίων παραμένουν κλειστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των γιατρών:

«Οι γιατροί του ΕΣΥ του Π.Γ.Ν. Λάρισας, στη συνέλευση της Δευτέρας 13/7/2015, μετά από διεξοδική συζήτηση, συμφώνησαν και αποφάσισαν, για τα παρακάτω:

1) Καταγγέλλουν τόσο το διοικητικό μηχανισμό, όσο και την κυβέρνηση, για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας.

2) Προτείνουν την προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας, που κράτησε 1,5 μήνα, κρατώντας όμως ψηλά το αγωνιστικό τους φρόνημα και συμμετέχοντας δυναμικά στις επερχόμενες κινητοποιήσεις, με όρους συσπείρωσης και αλληλεγγύης, με το χειμαζόμενο πληθυσμό.

3) Διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καταγγέλλουν  τις λογιστικές και μνημονιακής έμπνευσης και απαίτησης μειώσεις εφημερευόντων, που είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας και αντίθετες με τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και διεκδικούν την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων, χωρίς αυθαίρετες περικοπές. Ζητούν αύξηση του προϋπολογισμού του Π.Γ.Ν.Λ., τόσο για τις εφημερίες, όσο και για τις υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες. Παλεύουν για δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας υγεία για όλους.

4) Διαψεύδουν τα δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ για την Αναισθησιολογική Κλινική και την αναφερόμενη παρέμβαση εισαγγελέα, σύμφωνα με τα οποία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λειτουργούσε μόνο μία αίθουσα τακτικών χειρουργείων. Η αλήθεια είναι ότι λειτουργούσαν κατά μέσο όρο δύο αίθουσες επειγόντων και δύο αίθουσες τακτικών χειρουργείων. Μάλιστα το πρόγραμμα αυτό, δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα, από το πρόγραμμα λειτουργίας των χειρουργείων της θερινής περιόδου, λόγω της έλλειψης προσωπικού, το οποίο σκοπίμως αποκρύπτεται. Η προσπάθεια συκοφάντησης και τρομοκράτησης των ιατρών δεν θα περάσει.

5) Στηρίζουμε τους συναδέλφους που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, που αποτελεί άλλωστε ατομικό τους δικαίωμα και καλούμε όλους τους υγειονομικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για την Τετάρτη 15/07/2015, κόντρα στα μνημόνια και την εξαθλίωση.»

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας