8 Ιουνίου 2023

Βράβευση του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas

Η Roche Hellas τιμήθηκε με το Bronze Βραβείο στην κατηγορία Κορυφαίο Βραβείο Ethos Sustainability Award 2015 για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών που υλοποιεί η εταιρεία διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα αξίας 2 εκατ. Ευρώ.
«Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Η Roche Hellas αναγνωρίζοντας τη δεινή τους θέση έχει αναλάβει – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της – την ανακούφισή τους μέσω του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών», ανέφερε η κα Φανή Πετρίδη, Sustainability & Patient Organizations Executive της Roche Hellas, προσθέτοντας πως «οι προκλήσεις στον χώρο της υγείας είναι πολλές και η Roche Hellas επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας».
Η βράβευση της Roche Hellas έγινε στις 2 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 9oυ Ethos Sustainability Forum & Awards 2015, με τίτλο «Ο Πυρήνας τη Εταιρικής Ανάπτυξης του 21ου αιώνα». Η Εταιρεία, λαμβάνει για δεύτερη φορά βραβείο για το «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» μέσα στα δύο χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα.
-//-

Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas
Στόχος του Προγράμματος Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών της Roche Hellas είναι να καλυφθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι ανάγκες των ασθενών που πάσχουν ή προσβάλλονται από σοβαρές νόσους και δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη.
Τα φάρμακα διατίθενται μέσω των δημοσίων νοσοκομείων και της «Τράπεζας Φαρμάκων» που ιδρύθηκε από τον ΣΦΕΕ και τον ΙΣΑ.
Μέχρι σήμερα, μέσα από τα δύο επιλεγμένα κανάλια διανομής έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές 7.100 φαρμάκων σε κρατικά νοσοκομεία και στην «Τράπεζα Φαρμάκων», καλύπτοντας 6 διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα ανά την Επικράτεια.
Η Roche Hellas μέσω του προγράμματος χορηγεί όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματά της που έχουν λάβει έγκριση κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών όπως: ογκολογία και αιματολογικές κακοήθειες (καρκίνος μαστού, παχέος εντέρου, πνεύμονα, ωοθηκών, μεταστατικό μελάνωμα, παγκρέατος, λεμφώματα, λευχαιμίες), φλεγμονώδεις νόσοι (ρευματοειδής αρθρίτιδα), ιολογία (ηπατίτιδα), μεταμόσχευση, καρδιολογία κ.α
Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών έχει βραβευτεί στο παρελθόν στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» Θεσσαλονίκης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι το μοναδικό στη χώρα μέσα από το οποίο χορηγούνται όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα μιας φαρμακευτικής επιχείρησης και έχει τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας