24 Σεπτεμβρίου 2023

Οι νοσηλευτές ζητάνε από τον πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμβαση για να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στην νοσηλεία συμπολιτών μαςΜε αφορμή τις εξόχως σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ), αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να εξομαλυνθεί η εκτραχυνθείσα κατάσταση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής των Ελλήνων.
Οι Νοσηλευτές εκ του ρόλου τους, είναι σε κάθε περίπτωση αρωγοί των πολιτών της χώρας, τόσο σε συνθήκες ομαλότητας, όσο και σε καταστάσεις εξαιρετικής οικονομικής αστάθειας και δυσπραγίας, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της Πολιτείας σε εικοσιτετράωρη βάση, πάντα στο πλευρό των μη προνομιούχων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σκληρά εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.
Η παρατεταμένη ύφεση της τελευταίας πενταετίας και η υποχρηματοδότηση των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας, έχουν καταστήσει μια πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων επαίτες σε αυτονόητες κοινωνικές παροχές, πλήττοντας βάναυσα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, αλλά και την ατομική και συλλογική τους αξιοπρέπεια, σε βαθμό ανεπίτρεπτο.
Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση του επιπέδου της υγείας του, αλλά και γενικότερα του βιοτικού του επιπέδου, κάτι που αυτονοήτως θα συμβεί με τη συνέχιση της παρούσας πρωτόγνωρης κατάστασης της κοινωνικής αναταραχής και του ολοένα και περισσότερο διαφαινόμενου διχασμού μεταξύ των Ελλήνων.
Κύριε Πρόεδρε, θεωρούμε ότι η παρέμβασή σας είναι αναγκαία και κρίσιμη, ώστε αφενός να επικρατήσει η λογική και η ομαλότητα στην αναστατωμένη ελληνική κοινωνία και αφετέρου να απομονωθούν οι ακραίες διχαστικές φωνές, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται.
Τέλος, σημειώνουμε ότι κάθε φορά που συμβαίνουν κοινωνικές αναταραχές τέτοιας κλίμακας, αυτοί που θίγονται περισσότερο, είναι οι ευρισκόμενοι στη βάση της κοινωνικοοικονομικής πυραμίδας, ήτοι οι μη προνομιούχοι συμπολίτες μας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας