9 Ιουνίου 2023

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση παράταση των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ και την άμεση νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς

Έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των ιατρών, οι οποίες λήγουν σήμερα και για τις οποίες αν και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική εξέλιξη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επικοινωνούν συνεχώς τα μέλη μας με την Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να ενημερώσουν σχετικά και τους ασθενείς τους.
Γίνεται λοιπόν σαφές ότι ενώ ήδη οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας λόγω των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων, έρχεται να προστεθεί η ανασφάλεια για την πρόσβαση σε ιατρό του ΕΟΠΥΥ.
Πρέπει επίσης να επαναδιατυπώσουμε με δριμύτητα την πάγια θέση του ΙΣΑ, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατό οι συμβάσεις να παραμένουν κλειστές και οι νέοι συνάδελφοι μας να αποκλείονται εδώ και 3 χρόνια από το δικαίωμα σύναψης συμβάσεως.
Αναμένουμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση τόσο για την παράταση των υφιστάμενων έως σήμερα συμβάσεων, αλλά και το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς.
Ενόψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την άμεση ενημέρωση μας.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της Υγείας, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook

Σχετικά άρθρα

Τελευταία Νέα

efimerevonta-nosokomeia
efimerevonta-farmakeia

Δημοφιλή Εβδομάδας